lördag 2 januari 2010

Äckliga saker jag har varit med om del I

Jag är livrädd för fåglar. Fåglar är nog min enda riktiga fobi, för en fobi är det minsann. Fåglar är farliga och äckliga och borde inte få finnas anser jag (jag vet, de har sin plats i världen och gör nytta och bla bla bla...), och jag borde därmed gilla döda fåglar. Men icke! Döda fåglar är bland det hemskaste och eländigaste jag vet. När jag ser en hugger det till i bröstet på mig och jag blir gråtfärdig och jag försöker att titta bort, men det är som om jag tappar kontrollen över mina egna ögon och blicken dras ofrivilligt till kadavret så att jag måste lida ännu mer. 


Igår skulle jag gå en promenad. Jag går ut i loftgången och vad får jag syn på om inte en död fågel. En blågul liten sak ligger uppochner på cementen precis utanför dörren jag måste gå igenom för att komma till trappan. Det hugger till inom mig, jag funderar på att vända och gå in igen och stanna hemma tills fågeln är borta. Men jag tänker att jag inte kan låta mig hindras och att jag faktiskt måste ta mig ut. Så jag biter ihop, öppnar dörren och försöker titta rakt fram utan att råka trampa på kadavret. Och jag har passerat. 
Jag börjar gråta.


När jag har kommit hem berättar jag för Niklas (min sambo) om min hemska upplevelse. Niklas ska gå ut och köpa pizza och jag uppmanar honom att gå försiktigt så han inte råkar trampa på fågeln. Jag säger att jag inte tnäker gå ut igen förrän liket är borta och tillägger att pensionärsparet som bor i samma loftgång som oss kanske kan ta upp fågeln. 


Niklas kommer tillbaka med pizzorna. Han berättar glatt att fågeln var djupfryst. Jag börjar nästan gråta igen och säger att han aldrig mer kommer att få röra vid mig.

15 kommentarer:

 1. Trevligt med ny blogg! Jag har också just börjat på ny kula. Vet inte om du minns mina gamla bloggar randigtochprickigt samt delaneydiary. Det var ett tag sen.
  /Frida

  SvaraRadera
 2. Nejmen usch. Döda fåglar är verkligen inte roligt, jag håller med. Även om det inte är någon fobi jag har direkt.. Men jag vet känslan när man har en fobi sådär, jag tycker du var modig som ändå tog dig ut!

  SvaraRadera
 3. Spännande med din nya blogg. Gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Välkommen till din nya blogg-bostad. Självklar fortsätter jag besöka dig även här. Nytt namn - ny blogg. Men intresset för ditt bloggande finns kvar=)

  SvaraRadera
 5. Ha inga höga förväntningar...tyvärr så är det en rätt så dålig film :(

  SvaraRadera
 6. Tack!:) Vad roligt med en ny blogg, det är klart att jag hänger med! God fortsättning!

  SvaraRadera
 7. Poor birdie!

  Sv: Tack för fina kommentarer! :D

  SvaraRadera
 8. Jag är inte rädd för fåglar men jag tycker att det är sorgligt att se de som är döda.
  Om det inte är trastar som Vittran fångat. Trastar finns det miljoner av och de är de mest irriterande fåglarna jag vet.

  Självklart så följer jag med dig i ditt bloggbyte.
  Ska berätta om zombieboken när jag läst den. Blir spännande =)

  Kramen!

  SvaraRadera
 9. sv: men tack så mycket hjärtat!det var en himla fin komplimang!

  Kram på dig

  SvaraRadera
 10. Min mor är också sjukt rädd för fåglar!

  Sv; haha näe jag har bott i Oslo & jobbat för nå år sedan - så norska kunde jag redan ;)

  SvaraRadera
 11. jag förstår dig precis, jag är inte rädd för fåglar men fär spindlar, jag tycker som du, dom borde inte få finnas, jag blir lika rädd om jag ser en spindel i en tidning. Äckliga kryp.

  SvaraRadera
 12. sv: ja det lät mysigt minsann :) jag har oxå fågelfobi! typ nåt av det läskigaste som finns dom där små liven :|

  SvaraRadera
 13. Visst gör man :)

  jag är inte heller förtjust i fåglar...

  SvaraRadera
 14. Nytt år, ny blogg. Det kommer bli bra!

  SvaraRadera