måndag 11 januari 2010

Gollum


Gollum blev inlagd på djursjukhuset idag. Han ska få dropp och de ska ta prover för att se om det är njurarna som håller på att lägga av helt eller om han har fått brist på kalium eller dylikt. Om det är någon brist går det att rätta till, men ärligt talat är jag inställd på att det här är slutet. Min älskade lille Gollum har varit sjuk och kämpat sedan september, fått specialfoder och medicin, men nu tror jag att han har gett upp. 

Jag är så ledsen, han är ju min lilla baby och jag kan inte ens föreställa mig att leva utan honom. Det låter dramatiskt och många är väl de som i det här läget skulle säga att det bara är en katt, men det är inte så det känns. Gollum betyder mer för mig än vad många människor gör, jag har haft honom i nästan sex år, ända sedan han var liten som en råtta och sprang omkring och sa "mep". Han har varit min följeslagare när jag har flyttat runt, han har varit kvar när förhållanden har tagit slut. Det har alltid varit Gollum och jag. Det känns som om ett viktigt kapitel i mitt liv kommer att avslutas i morgon. Kapitlet Gollum.


24 kommentarer:

 1. älskade vän..Inget gör ondare ön att förlora sitt djur sin vän sin följeslagare..en kärlek till sitt djur är ju så okomplicerad vilket kärlek till en människa aldrig är..kärleken till det lilla djuret är bara totalt ren och äkta..
  Jag hoppas av hela mitt hjärta älskade vän att han bara lider av nån brist.
  Om så inte skulle vara fallet så finns jag verkligen här för dig om du bara vill böla eller skrika eller vara tyst.

  och låt oss hinna med precis allt när jag kommer!
  love u

  SvaraRadera
 2. Men gud vad sorgligt.. :( Hoppas verkligen han blir bra. De som skulle säga att det "bara" är en katt förstår ju inte hur stark den kärleken är, självklart betyder ens djur väldigt mycket för en, det är ju en nära vän, en familjemedlem.

  SvaraRadera
 3. jag tycker massa synd om dig, gör ont i mitt bröst när jag tänker på det.
  Är såååå jobbigt att bli av med något man älskar.

  jag studerar till att bli kock.

  SvaraRadera
 4. Åh. Stackars Gollum och stackars dig. Jag vet precis hur otroligt jobbigt det är att förlora ett husdjur så jag tänker på dig en hel massa. Kramar!

  SvaraRadera
 5. Usch, förstår att det känns skitjobbigt! TÄnker på dig. Kram!

  SvaraRadera
 6. Åh, vad sorgligt. Jag minns när han blev sjuk första gången och du förberedde dig på det värsta, och hur glad du blev när han blev frisk. Men det är ju så, katter lever inte lika länge. Och jag kan inte förstå sorgen, för jag har aldrig haft ett djur så länge och knappt ens ett djur någon gång, men jag känner med dig i alla fall. Kramar!

  sv: Haha, jag förstår hur du menar! Min kärlek för värmländska har egentligen startat nu när jag flyttat därifrån, men jag tror att det satte igång med Smala Sussie. Värmländska parodier är något av det bästa jag vet!

  SvaraRadera
 7. svar: Nej, jag har inte sett Motley förut, det ska ju bli ganska häfigt. Men mest utav allt är jag där för Maiden såklart!

  SvaraRadera
 8. Åh, så sorgligt. Ens älskade djur är aldrig någonsin ett "bara".
  Kärleken till ett djur är det finaste man kan få uppleva. Det sliter itu hjärtat att veta att man inte får ha dem hos sig länge till.

  Jag hoppas, hoppas att Gollum har brist på något.
  Tänker på dig och håller tummarna hårt!

  Kramar!

  SvaraRadera
 9. Jag förstår det! Låter hemskt jobbigt.. Hoppas verkligen att det inte är alltför allvarligt och att de kan komma på något sätt att göra honom bättre!
  KRAM

  SvaraRadera
 10. men vad dum jag är,,har inte fattat att det är du "sassy". förens jag såg bilden på din katt, nej tänkte jag..kan inte finnas 2 med samma misse och samma namn. och det finns det minnsan inte.

  stackers misse, hoppas han kryar på sig, eller kanske bäst han somnar in om han inte går att bota.
  att förlora ett husdjur är så hemskt..usch

  SvaraRadera
 11. Jag förstår det! Det är så fruktansvärt tråkigt! Hoppas verkligen att det handlar om någon brist och att han blir frisk snart! Kram!

  SvaraRadera
 12. Men neeeeeeeeej! Håller timmarna lika stenhårt som sist, eller nej ännu hårdare. Han måste fixa det. Tänker på er båda...

  SvaraRadera
 13. OHNEEEJ! INTE VÄRLDENS BÄSTA KATT :< gud vad tråkigt gumman, jag sörjer verkligen med dig.

  jag håller verkligen med, katter är bättre än vilka människor som helst, de klagar inte, bedrar en inte, finns alltid där i ur och skur. katter i våra hjärtan, särskilt gollum, one of a kind!

  SvaraRadera
 14. Åh vad jag förstår och lider med dig; älskar min hund Ronja som är 11 1/2 år och fasar för den dagen det är dax...men jag håller tummarna för att det inte är dax för din vän ännu. Kram!

  SvaraRadera
 15. Sv: Skalpmassage var fantastiskt! :)

  Hoppas hoppas hoppas verkligen att kissen kryar på sig! Jag lider med dig.. :(

  SvaraRadera
 16. Sv: Skalpmassage var fantastiskt! :)

  Hoppas hoppas hoppas verkligen att kissen kryar på sig! Jag lider med dig.. :(

  SvaraRadera
 17. Hoppas så klart på det bästa! Det viktiga är att katten får det bra.

  SvaraRadera
 18. Jag förstår precis hur du känner, min katter har också alltid varit med, de är mina barn...
  Styrkekramar till dig!

  SvaraRadera
 19. hört nåt än gumman?
  sitter här och är orolig.

  puss

  SvaraRadera
 20. Oavsett hur det går så har han varit en älskad katt och vän. Och nu har du ju verkligen försökt allt. Det hjälper ju inte så mycket när man förlorar en familjemedlem. Men efteråt när det börjat kännas bättre kan det i alla fall vara en tröst. Att man gjorde vad man kunde och gav så mycket kärlek man bara kunde. Jag håller i alla fall tummarna för att det inte är njurarna och att du får hem honom igen. Ta hand om er! Stor kram

  SvaraRadera
 21. Ush beklagar! Verkligen jobbigt att så nära vän som husdjur bli sämre

  Jag håller tummarna att Gollum ännu räddas kan!

  SvaraRadera
 22. Hur mår lilla katt?

  Jag har tänkt en hel del på er idag och vad du måste genomgå.

  SvaraRadera
 23. jag förstår din sorg precis, det blir som ens lilla barn, man älskar djuret så ofattbart mycket, min hund dog ju i februari det var fruktansvärt! kram!

  SvaraRadera
 24. Kära bloggvän, jag beklagar så sorgen :( börja nästan gråta av att läsa det här, som kattälskare och kattmamma kan jag förstå dig. Mina katter betyder mer för mig än många andra människor... Gollum var den finaste oriental-katten.

  SvaraRadera