onsdag 6 januari 2010

Jättekonstigt

"När Mandy var liten kunde hon springa och leka som vilket barn som helst, nu är hennes ben så enorma att hon knappt kan röra sig, och de växer hela tiden, så nu funderar Mandy på att amputera båda benen, mer än halva hennes kropp!"
(Kvinnan med jätteben. Kanal 5)


Sätt mig framför en TV en kväll när jag inte har något att göra och jag zappar mig fram till random dokumentär om något tragiskt levnadsöde. Allra helst ska det handla om konstiga sjukdomar; cancer och anorexia funkar inte, det ska vara någon sjukdom jag aldrig har hört talas om. Gärna någon sjukdom som medför ett groteskt utseende/bölder/utväxter. Psykiska sjukdomar funkar också, men då ska det vara i klass med multipla personlgheter eller body dysmorphic disorder. 


Också sitter jag där med vidöppen mun och förundras över att dessa sjukdomar faktiskt finns på riktigt. Och jag undrar hur produktionsbolagen hittar alla dessa människor, om de har anställda som åker världen runt och letar efter icke-exponerade sjukdomar. Och jag undrar varför jag och andra ser program efter program av detta koncept. Och jag undrar till sist om dessa sjuklingar är det moderna samhällets elefantmän, skäggiga damer och andra cirkusattraktioner. Behöver vi se dessa program för att själva känna oss normala och nöjda med vår halvtrista tillvaro?


Nä, nu ska jag se färdigt programmet på femman så jag får reda på huruvida Mandy bestämmer sig för att kapa benen eller inte.11 kommentarer:

 1. Åh nej, och nu sa läkaren att hon bergis inte ens kan kapa benen. Jobbigt läge. Jag insåg raskt att det inte gör så mycket att jag har lite maghull när jag ser Mandy.

  Du är väl ett ess på att springa... hur gör man för att komma igång?

  SvaraRadera
 2. Hmm, det där var väldigt konstigt. Tack så mycket! Jag mår fortfarande så där, men det gör inget, jag hade världens bästa födelsedag ändå!

  SvaraRadera
 3. sv: Ja visst är gitarren tuff alltså? :D

  SvaraRadera
 4. Jag kan aldrig se såna program utan att skämta. Det är nog för att jag annars kommer börja grina.

  Huga!

  Jag kollar ALLTID på program med tjocka människor som ska bli smala. Konstigt.

  SvaraRadera
 5. Åh, stackars! Hur slutade det??

  SvaraRadera
 6. Hur slutade det? Såg bara lite igår.

  Sv: Tack =)

  SvaraRadera
 7. Ensam på en körskola i Säffle ... Det skulle kunna vara en början på en deckare av Mari Jungstedt :)
  Hoppas det går hur bra som helst med körkortet!!

  Kanal5 har haft en massa skumma dokumentärer flera dagar i rad nu ...
  Kikade igår och var tvungen att se hennes ben ... usch, såg fruktansvärt ut.

  Ha det fint i Säffle!

  SvaraRadera
 8. såg också en sväng p det där..vilka jätte ben

  SvaraRadera
 9. Den märkligaste dokumentären jag sett, det är ändå han som utvecklade trähud eller något. Jävligt skumt!

  SvaraRadera
 10. Kul att höra gumman!!:)
  Hoppas du får en mysig dag! :)

  SvaraRadera
 11. men stackare rare Mandy!

  Känner medlidande

  SvaraRadera