tisdag 5 januari 2010

Kalt och kallt

Någonting jag finner tragiskt är restauranger som är tomma.

Som idag på lunchen  när jag gick till en pizzeria/thaiställe i närheten av jobbet och det bara var jag där. Det fanns fem bord där och de hade take away, men det vara bara jag där. Och två personal som såg så glada ut när jag kom in och beställde, precis som om de hade väntat på mig hela dagen. Men även om de log så var det ledsna, uppgivna leenden. Och hela restauarangen såg uppgiven ut; inredningen var nog från 80-talet, Metron som låg på ett bord var från förra veckan och Nöjesguiden från i höstas. Det fanns en TV som inte var på, i övrigt var det ingen inredning alls. Lokalen var kal och kall, ja, det var faktiskt kallt där inne  också och jag tyckte plötsligt synd om de två männen som arbetar där. Jag kände en sådan sorg över att de måste jobba i en kal och kall lokal utan vare sig människor eller värme.

Det hela var så sorgligt att jag var tvungen att överkompensera en smula när jag hade ätit klart och den ena killen frågade om det var gott. Ja, sa jag och log stort, nästan groteskt stort, det var verkligen jättegott. Och jag var så himla glad att jag inte var tvungen att ljuga.

7 kommentarer:

 1. åh, jag håller med! sånt är verkligen jättesorgligt. men tur att du kom in där då i alla fall!

  SvaraRadera
 2. sv: ja vi får la se vad det blir av kollektionen!

  Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också det är så trist med tomma restauranger, men blir lite ledsen...

  Fin din nya blogg är!

  SvaraRadera
 4. Sånt där är verkligen jättetråkigt.

  SvaraRadera
 5. Haha, som för ett par dagar sedan när jag var på en nyöppnad indisk restaurang i Mölndal.

  Det fanns två tjejer längst ner i ett hörn som åt middag.
  Övriga gäster var ett gäng halvalkisar som var fruktansvärt tragiska. Så här var konversationen

  - Berit vill du ha en öl
  - I helvete att jag vill ha något av dig
  - Fan vad otacksam du är
  - Håll käften din lilla apa
  - Berit du är en riktig jävla f***a

  Sedan kom hon och satte sig hos grabbarna igen.
  Personalen såg bara uppgiven ut.
  Kan man inte bara kasta ut sånt klientel?

  SvaraRadera
 6. nejdå, jag gömmer inga bröst! :D

  ja, säffle är ju inte så långt härifrån, så där lär det vara rätt kallt. det tror jag alldeles säkert. uschusch!

  SvaraRadera