måndag 18 januari 2010

Piffig tant


Bild: SVT.se

Jag började titta på Stjärnorna på Slottet bara för att Björn Ranelid är med, för att han är en sådan fascinerande människa. Tidigare har jag alltid avvisat det programmet som pensionärsunderhållning och fnyst åt yngre människor som följer det. Men antingen så är det ett väldigt intressant och bra program för människor i alla åldrar, eller också så är det så sorgligt att jag faktiskt börjar bli gammal.

Hur som helst, det här inlägget skulle faktiskt handla om Meg Westergren. För piffigare tant får man ju leta efter. För det första är hon så söt, charmig och rolig. Jag kan inte låta bli att jämföra henne med alla levnadströtta tanter jag träffade på under mina år inom äldreomsorgen, de som var bittra, utleda och klagade på precis allt. För sådan är inte Meg. Hon njuter av livet och ser inte de sista åren som en tid som bara ska sittas av, utan hon tar sig för saker och ting, har roligt. Åtminstone är det så jag vill se henne.

För det andra ser hon så piffig ut. När jag är 77 bast vill jag också ha blonderat och välklippt hår istället för den obligatoriska, korta permanenten. Precis som Meg vill jag ha en perfekt lagd make upp, färgglada kläder och tjusiga hattar. Ta ut svängarna helt enkelt. Åh, jag blir så glad när jag ser äldre damer som Meg. Jag vill bara le, krama om dem och säga att de ger mig hopp. Hopp om att livet inte tar slut efter pensionen, hopp om att jag kan vara snygg när jag blir äldre och hopp om att jag inte behöver låta åldern hindra mig från att göra allt där där jag inte hann med under mina glansdagar. 

Så piffiga tanter of the world - tack för att ni finns!

13 kommentarer:

 1. jag brukar super ofta titta på äldre människor och föreställa dom i andra frisyrer och lite smink och andra kläder.
  ibland ser äldreäldre ut bara för att.
  Som du skriver det klassiska håret, så fort alla kommer i klimakteriet verkar det som dom klipper håret färgar det rött sedan när dom blir äldre låter dom det vara grått och så lockar dom det lite.

  Sv, ja det är inte dumma grejer alls, måste dock ner och kolla om man kan byta st på pälssaken. Vart lite tight.

  SvaraRadera
 2. Jag är 100% säker på att du kommer bli en piffig tant i rosa hattar och leoparddetaljer.

  Grattis till teorin!

  SvaraRadera
 3. Med är bra cool hon! Det bästa med Stjärnor på slottet är att man alltid känner något efteråt. Som under Ranelids dag, då var man arg efteråt. Megs dag var lite sorgsen och så där. Sen lär man sig ju en del om de äldre svenska kändisarna!

  Nä, jag diggar det som fan! Typ det enda jag ser på tv som inte är en serie ;)

  SvaraRadera
 4. Aldrig sett det där programmet...iofs så tittar jag inte så mkt på tv överlag men iaf :P

  Svar: Ja, hjälper inte det jag äter nu så måste jag gå till en läkare för jag orkar inte må så här. Jag blir ledsen för minsta lilla, orkar knappt se mig själv, känner mig allmänt värdelös o bla bla bla...tär ju på en så otroligt.

  SvaraRadera
 5. svar: samma här! Jag mår typ dåligt just nu av att jag inte har satt mig under nålen. Det var alldeles för länge sedan..

  SvaraRadera
 6. Tack! de gick jättebra, puh!

  SvaraRadera
 7. Haha! Jo, jag har faktiskt mönster på Lilla My men har inte testat att virka henne än. Men hon kommer, lovar =)

  SvaraRadera
 8. Fin blogg du hade.
  Ha en bra kväll :)

  SvaraRadera
 9. Jag blir glad när jag ser damer som henne. Det ger mig också hopp. För jag totalvägrar att bli en liten tant som går i beiga kläder och inte ser något annat i tillvaron än gråhet.

  Det är så roligt att se de som klär sig färglatt och piffigt och inte har gett upp om sig själva bara för att de har blivit äldre.

  Kramen!

  SvaraRadera
 10. UJa eller hur, jag vill med kunna ha mina pumps nu,de står i garderoben o ser ledsna ut allihopa=(
  Nu har jag tävling i min blogg, var med vettja!

  SvaraRadera
 11. Åh, vilken härlig tant hon verkar vara! Jag hoppas bara att jag kan behålla glimten i ögat och inte blir så där bitter som de allra flesta verkar bli. Jag hoppas att jag när jag blir gammal skrattar rått åt låga Family Guy-skämt (eller vilken ny, hipp serie som cirkulerar då) och hänger med i tekniksvängarna. Det skulle nog vara världens tuffaste.

  sv: Usch, det låter hemskt det med. Jag förstår att du får Niklasabstinens! Det värsta tycker jag är när man just har vant sig vid varandra, och sedan dagen efter ska man vänja sig igen, vid att han inte kommer vara där på några veckor. Det gör så ont.

  SvaraRadera
 12. håller med dig,jag vägar bli gammal och bitter och bara sitta av mina dagar..jag ska bli världens snällaste tant

  SvaraRadera