söndag 24 januari 2010

Ups & downs

Jag kanske bör förtydliga lite. Det var ju inte så att jag deppade ihop för att jag missade en sketen uppkörning, lite mer än så krävs för att få mig ur gängorna. 


Nej, det är bara det att det har varit lite för många motgångar den sista tiden, närmare bestämt sedan den där första veckan i september. Jag kom tillbaka till jobbet efter en härlig semester, full av energi, full av nya idéer. Dagen efter fick jag reda på att mitt jobb skulle läggas ner, mitt jobb som jag älskade och där jag hade tillbringat flera år med givande klientarbete och underbara jobbarkompisar. Samma vecka blev Gollum akut sjuk och vi fick reda på att hans njurar inte fungerade som de ska och att ingen kunde säga hur länge till han skulle kunna leva, det kunde handla om månader, det kunde handla om ett par år. Det blev drygt fyra månader.


Nu blev jag ju inte arbetslös som tur var, utan jag fick börja på ett nytt jobb i november. Det är också ett boende för missbrukare, men lite annorlunda arbetssätt. Jag vill inte skriva så mycket om mitt jobb här, så jag nöjer mig med att skriva att jag saknar mitt gamla jobb oerhört mycket och att jag antagligen aldrig kommer att trivas så bra på ett jobb som jag gjorde där.


När jag började på mitt nya jobb fick jag veta att jag var tvungen att ta körkort för att kunna jobba där. Jag har velat ha körkort länge, det har helt enkelt bara inte blivit av. Så jag åkte till Säffle och körde, körde och körde. Jag var där i olika omgångar och tog lektioner och pluggade teori. Teoriprovet var inga problem, men uppkörningen klarade jag alltså inte. Jag blev så himla ledsen, för jag kände att jag verkligen behövde något positivt mitt i allt personligt elände. Något som gick min väg. 


Allt det här med Gollum och jobbet har tärt på mig och jag märker att jag inte är som jag brukade vara. Istället för att vara glad och positiv känner jag mig ofta trött och ledsen, och uppkörningen från helvetet var väl droppen. Nu känner jag dock att det är dags att börja komma på fötter igen, jag har gråtit så mycket den här veckan att jag blir trött på mig själv. Så när helgen kom bestämde jag mig för att ha en rolig helg. Jag gick på fest i fredags och trots att jag egentligen inte var det minsta sugen på att gå dit hade jag riktigt roligt. Igår tatuerade jag mig och idag ska jag träffa mina bästa vänner. Det är nog det bästa jag kan göra för min egen skull!



19 kommentarer:

 1. Ja kämpa på honey! Ditt senaste halvår låter verkligen inte kul, hoppas du hittar tillbaka till din mojo. Det vet jag att du gör! Många kramar. ps; får vi se tattoon? :D

  SvaraRadera
 2. Det är bra, man ska tänka positivt och vara sådär som alla secret-anhängare förespråkar. Så heja, heja!

  Hoppas du vill visa en bild på tatueringen när den läkt.

  SvaraRadera
 3. det börjar 19.30..fast det är väl förbandet så gissar på klockan 20.30 eller 21...
  fasiken ska det bli så att vi inte hinner ses?

  SvaraRadera
 4. För att fira 5000 besök finns nu en Amis-tävling på min blogg!

  SvaraRadera
 5. Det låter bra med fest och hänga med vänner! Bara snälla och fina saker är det bästa. Hoppas det känns bättre snart. Och sen kommer du säkert en dag hitta ett jobb igen som blir riktigt bra. Kram! (det vänder alltid till bättre när det varit dåligt. ibland tror man inte det men a l l t i d blir det så!)

  SvaraRadera
 6. Det låter som att du haft en trevlig helg, trots allt! Ge inte upp, det kommer säkert vända snart! Kram!

  SvaraRadera
 7. Det kommer vända, när man nått botten kan det bara bli bättre. Kämpa på! Och det bästa är att umgås och omge sig med positiva och fina människor och försöka göra sånt du tycker om ofta! kram

  SvaraRadera
 8. ibland behöver man nästan tvinga sig på något sällskap eller andra roliga saker för att man vet att man mår bra i efterhand. detta gör jag nästa hela tiden nu, annars hade jag gått under efter mina motgånger under hösten. blev nyfiken på din tatuering? kram på dig.

  SvaraRadera
 9. Massa kramar till dig.. det behövs ner allt jävlas...

  SvaraRadera
 10. Ja! fest och tatuering, det är fan det BÄSTA när man mår kass!
  Själv har man ju haft sin beskärda del den här hösten också, så...

  Blev det en my little pony eller :)

  SvaraRadera
 11. I know the feeling.
  Ett tag var jag bombsäker på att någon satt högt uppe på ett moln och jävlades med mig för precis allt jag gjorde fuckade sig totalt.

  Det är bra att du försöker svinga upp dig! Saker och ting kommer snart att bli bättre.

  Vad gjorde du för tatuering? :)

  SvaraRadera
 12. Vad typiskt att uppkörningen gick dåligt! När du redan haft det tungt... Men kämpa på gumman, det kommer att bli bättre! Nästa uppkörning klarar du!

  SvaraRadera
 13. Tror man måste möte lite motgångar då och då för at riktigt ta vara på livet när det är som bäst. Bara otroligt oturligt att alla dina motgångar kom på samma gäng, får hoppas att det väner och att det snart kommer en period av lycka och sparkar till dig=)

  Jag vill se din tattoo - NU!

  SvaraRadera
 14. gör ont i mig att du är ledsen och känns ja skit att vi inte kommer kunna ses heller..suck..vill ju bara krama om dig!

  SvaraRadera
 15. Åh, jag hoppas att det vänder för dig!
  Inte kul när det blir många bakslag efter varandra.

  Kramar!

  SvaraRadera
 16. Mitt i all bedrövelse är det fruktansvärt jobbigt.
  Har också haft ett jobbigt år. Det man trodde var något enkelt visade sig vara en omöjlighet.

  Efter gråt och svordomar är vi på banan igen. Hoppas 2010 blir ett bättre år.

  Lycka till med allt. Ta hand om dig

  SvaraRadera
 17. du kommer klara uppkörningen nästa gång, jag gjorde om det tre ggr innan jag klarade det, man blir bara en bättre förare då! kram!

  SvaraRadera
 18. Usch vad tråkigt att höra. Men du får tänka positivt - det kan ju inte bli värre nu! Vet att det är jobbigt att se det ljusa när man är mitt i det (tro mig jag har upplevt min beskärda del av helvetesmånader...)
  Hoppas att allt löser sig till det bästa och att du snart har körkortet i plånboken!
  Massa kramar

  SvaraRadera
 19. Det är superviktigt att göra roliga saker endast för sin egen skull. Och tänk såhär: Vad gör en sketen uppkörning om några år? Det finns de som har det såå mycket värre! Så keep up, ta hand om dig och ha en toppenkväll! :)

  SvaraRadera