tisdag 2 februari 2010

Snö

Det är alldeles tyst ute. Snön dämpar allt vardagsbrus och vi befinner oss i ett vitt undantagstillstånd. Så här mycket snö har jag aldrig sett i Göteborg. Det är så vitt att jag önskar att jag var tio och hade lov. Att jag hade ett par varma rosa termobyxor, en snabb pulka och en termos med varm choklad. Jag önskar att jag efter en heldag i backen fick komma in i värmen med röda kinder och stelfrusna tår som mamma kunde varma upp mellan sina trygga händer. Jag önskar att jag kunde gå och lägga mig och veta att nästa dag skulle bli precis lika underbar, att jag hade fått nya skidor i julklapp och att det inte fanns något som hette tö. Jag önskar att jag var tio och att det var snö.

17 kommentarer:

 1. ja, det önskar faktiskt jag med. leka i snön ch komma in och bli omhändertagen.. åh.

  SvaraRadera
 2. vet du vad?

  man får åka pulja när man är vuxen.. ut o våga :)

  tack! men just nu är det nog den som ger mig en kraftig omgång.. ...

  SvaraRadera
 3. hm pulka... såklart...

  pulja lät som nån rysk soppa..

  SvaraRadera
 4. haha ja jag får göra de..

  ja fassiken vad snö det är, hade ju kunnat bygga värsta fortet av all snö

  SvaraRadera
 5. Vad fint du skrivit! Minns exakt den där känslan av att komma in så efter en hel dag ute. Och den sköna tröttheten i hela kroppen.

  SvaraRadera
 6. vad mysigt det låter.. tio var rätt fint att vara! :)
  och du, jag fyller fortfarande år i en och en halv timme till, så du är inte så sent ute.. ;) men tack! :D
  men ramlat har jag inte gjort, inte ens ute i snön.. haha! :D

  kram

  SvaraRadera
 7. vad mysigt det låter.. tio var rätt fint att vara! :)
  och du, jag fyller fortfarande år i en och en halv timme till, så du är inte så sent ute.. ;) men tack! :D
  men ramlat har jag inte gjort, inte ens ute i snön.. haha! :D

  kram

  SvaraRadera
 8. Vi har också mycket mer snö än vad vi brukar ha, man önskar verkligen man var lite så man kunde njuta av den! Nu är det bara jobbigt då man måste skotta fram bilen eller pulsa i snö till och från jobbet...

  SvaraRadera
 9. Ja, man njöt mer av små vardagliga ting när man var liten. Saknar det! =(

  SvaraRadera
 10. sv. haha, ja det va tur! sen kom nästa problem för frissan när jag kom tillbaka och ville färga utväxten i samma färg, inte lätt att blanda till en sådan blandning så det ser likadant ut ;) Hoppas du har en bra dag!

  SvaraRadera
 11. Så trött trött TRÖTT på det vita kalla. En jäkla tur att jag flyr sveriges otäcka väder på måndag.

  SvaraRadera
 12. Tack så mycket för stödet! Vi känner oss peppade inför fredagens uppträdande trots att snön ligger tjock i Stockholm också... Brr!

  SvaraRadera
 13. Att åka pulka vore kul! Har inte gjort det på... ehm... 5 år. Och dricka varm choklad!

  SvaraRadera
 14. åh, pulka och termosbyxor, det var tider det!

  SvaraRadera
 15. tackar, betyget är dok ej satt än, utan var ett prov. men en bra start på kursen:)

  Det är mitt eget band jag repar med, spelar bas och sjunger i ett som heter pink mist

  SvaraRadera
 16. Jag tänkte på det förra veckan när jag jobbade på ett lågstadium, ungarna åkte pulka och stjärtlapp på rasten, och jag stod och frös i mina höga klackar och det enda jag ville var att dra på mig termobyxor och leka med dom.. Eller utan dom egentligen, men du fattar..

  Hår som växer som ogräs är inte bara av godo..

  SvaraRadera