måndag 1 mars 2010

Jympamaffian


Jag går inte ofta på jympa, men när jag väl gör det är det ett fenomen jag ofta stör mig på: jympamaffian. Denna maffias innersta krets består av en handfull damer och herrar i 40-50-åldern och den yttre kretsen består av en oändlig mängd beundrare. Jympamaffian tränar inte jympa främst för att bli vältränade eller för att bara hålla sig i form; de går till gymmet istället för att gå på syjunta/puben/caféet. Deras främsta mål med träningen är nämligen att få prata. Och det gör de. De pratar inte bara före och efter passet, utan även under själva passet, så rätt som det är när man ligger på golvet och gör sit-ups får jag höra vad någons familj åt till middag. Under uppvärmningen kan  jag ta del av hur stressigt någon hade det under eftermiddagen. Och mitt i konditionsblocket kan det börja fnissas hej vilt. 


Jympamaffian är inte heller de som håller sig i periferin på passen. Nej då, de ska alltid stå längst fram, närmast ledaren. Även om det är fullt där när passet börjar trycker de sig in så de står 1 cm ifrån en. Också börjar de prata direkt. De få stunder de inte pratar mimar de med till de käcka låtarna.


Varje gång säger jag till dem att hålla käften, att vi faktiskt är där för att träna. I tanken alltså. Mitt passiva aggressiva jag håller själv käften, bli irriterad och får lite extra energi till armhävningarna.

10 kommentarer:

 1. Åh, jag hoppas verkligen att vår bok får bli utgiven...suck...men man får drömma.

  Ja, om man mådde skit när man bodde på en plats är det ju klart att det förknippas med det sedan... :(
  Jag gillade i alla fall Hisingen. Inte alla delar men vissa. :)

  Åh vilka jobbiga personer! :)

  Ja, roligt att jag hittade din blogg igen också, den hade liksom försvunnit med mina bokmärken när min dator kraschade för ett tag sen. :(

  Kraaam!

  SvaraRadera
 2. Låter irriterande. På mitt gym finns det en grupp som beter sig precis som du beskriver, men inte i gruppträningen utan just på gymmet.Så det är nog mindre störande.

  SvaraRadera
 3. Precis på grund av den här anledningen, som du skriver om, går jag inte på gympa. Lite synd, för gympa i sig är ingen dum träningsform alls! Mitt nya mål är att testa yoga. För att se om jag finner lugnet. Och kombinera med en massa konditionsträning.

  Ha en underbar måndag!

  SvaraRadera
 4. hahahahahaha.... herre gud vad kul! Det hade varit fullständigt underbart om du faktiskt sa till dem att hålla käften! :) kram

  SvaraRadera
 5. Haha, så klockrent!

  Är nu hemma från 3 veckors härlig semester! Har varit hur skönt som helst, men det kanske jag inte behöver påpeka :)

  Ett stort grattis till körkortet!

  SvaraRadera
 6. haha. jag känner igen dem, alldeles för väl. kram.

  SvaraRadera
 7. ush ja vad jobbigt! jag tränar själv på gymmet och lyssnar på det jag vill i min ipod. loooove it!

  SvaraRadera
 8. Och jag avskyr tanterna på gymmet som bara sitter på varsitt redskap och babblar! Det är väl för sjutton inte därför dom är där - då kan dom gå och fika istället - irriterande när man får står i kö och dom tar ingen hänsyn alls bara bla bla bla...

  SvaraRadera
 9. sv, tack, ja lär nog bli en hel del massa gaddningar på kroppen innan man är nöjd:)

  SvaraRadera
 10. Hahaha, exakt så. Och min mamma är en del av den där maffian.

  SvaraRadera