onsdag 31 mars 2010

Vajjer

Jag har ju tidigare nämnt att jag har kollat en hel del på The Wire på sistone. 
Ibland tycker jag att kriminaldramer kan kännas ganska muppiga, särskilt svenska sådana, men The Wire är en tuff amerikansk serie helt utan muppvibbar. Snutarna är sköna karaktärer som är alkoholiserade/rövslickare/efterblivna
/coola/korrupta/våldsamma, ja, ni förstår vilken härlig samling vi snackar om. 


Jag är nu inne på andra säsongen och snutarna är ute efter polska hamnarbetare som spelar fult, men första säsongens plot tilltalade mig mer. Då avlyssnades ett gäng bland Baltimores fattiga afroamerikaner som höll på med knarkaffärer och mord. Och det där ghettot hade sin charm I tell you! Snubbarna kallade varandra för niggaz, sa fuck i varje mening och den coolaste av alla var ständigt beväpnad med ett hagelgevär. Dessutom var han bög och visade sin känsliga sida när hans pojkvän blev avrättad. 


Tja, vad kan jag säga? Ibland är snutar, våld och knark helt underbart!

5 kommentarer:

 1. Fan, det låter som en grym serie. Måste nog ta mig an den.

  SvaraRadera
 2. Det låter spännande! Har faktiskt inte hört talas om den förut.

  SvaraRadera
 3. sv Jaså, hur länge har du haft det? Fått någon hjälp för det? Den mesta av mina fobi har jag "övat bort" med KBT

  Vet du varför du är rädd för dom?

  SvaraRadera
 4. Vi tcykte att tvåan var seg när vi såg den. I alla fall i början. men sen plötsligt så vände det och den var fantastisk. Men sen när man sett hela serien så är det svårt atts kilja dem åt eftersom de bildar en helhet. För varje säsong tar den en ny nivå (skola, media osv.) Och Omar! Älskar Omar!!

  SvaraRadera