tisdag 6 april 2010

Väntan och frosseri

Jag är inte så bra på att vänta. Har jag bestämt mig för något så vill jag ha det eller göra det NU, inte senare. Tålamod är helt enkelt inte min starka sida.


Nu har jag både tingat en kattunge och köpt en iphone och jag måste vänta på båda. Jag håller på att förgås, jag är rastlös, jag är stingslig. Väntan, denna väntan.


Nå väl. Medan jag väntar försöker jag att göra något vettigt. Som att äta nyttigt till exempel. Jag blev nästan lite rädd för mig själv när jag under påskveckan åt godis och annat sött som en besatt. Sätt ett kakfat eller en skål med godis eller chips framför mig och jag äter tills det är slut. Att jag blir illamående eller proppmätt hindrar mig inte, jag kan inte sluta förrän det är slut. Jag vet, det låter tvångsmässigt och det är det också. Frosseri är min dödssynd. Och hur mycket jag än älskar mat och annat som går att stoppa i munnen, så vill jag ändra mitt beteende, för jag vill kunna äta en kaka eller en näve chips. Jag vill kunna njuta av några godisbitar och tycka att det räcker med fem och sedan kunna låta resten av påsen vara.


Så nu får det bli sockeravvänjning. Inga snickers till mellanmål, inga tröstchips eller belöningsostbågar. Inga godisorgier. Hell yeah!5 kommentarer:

 1. Tänk ändå att du har den tiden kvar.. När "Aladdin" är liten, snäll, blyg och en ängel. Iggy är i trotsåldern nu och börjar kännas "stor" redan. Vi vaknar på nätterna av att hon äter på oss. Inte gnager kattungegulligt utan sliter loss köttstycken från oss. Typ.

  Fast det är ganska mysigt ändå.. ;)

  SvaraRadera
 2. Det där känner jag igen och är faktiskt lite avundsjuk på de som kan nöja sig med en kaka till kaffet eller en näve chips. Det har aldrig funkat för mig.

  SvaraRadera
 3. men en söt kisse måste du ju få!!!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med en kattunge! Jag förstår att du längtar!

  SvaraRadera
 5. jag önskar att jag kunde frossa så... tyvärr lider jag av allt för många matspöken :(

  tycker du ska njuta av godiset istället :)

  SvaraRadera