tisdag 22 juni 2010

Köpenhamn: Christiania


I Köpenhamn tog vi en liten tur till Christiania.
Jag ville ta en massa kort där inne, men Niklas sa att de skulle döda mig om jag gjorde det, så jag fegade ur. Och det fanns en massa stora målningar som förbjöd fotografering, och det kändes bäst att respektera dem, så det blev bara foton från utsidan.Vad tyckte jag om Christiania då?
Det var betydligt lugnare där än vad jag hade väntat mig, vilket i och för sig kan ha berott på att vi var där på förmiddagen. Det var ganska vildvuxet, nerslitet och ruffigt, men väldigt mysigt. På Pusherstreet hängde en del pundare som såg rätt sliriga ut, annars såg jag mest folk som såg "vanliga" ut. Det är lite coolt att Christiania är som ett eget litet samhälle mitt i en storstad och jag kan tänka mig att de för ett kollektivt liv där. Samtidigt är jag inte riktigt bekväm med drogliberalismen där, även om de har rensat ut den öppna försäljningen. Hur som helst är Christiania absolut värt ett besök om du har vägarna förbi Köpenhamn!


16 kommentarer:

 1. Har inte varit i Christiania på typ 10 år - men när jag var där då så var det fullt med folk, försäljare av hantverk lite här och var. Allmänt mysigt. Mne har hört att det blivit mer ödsligt än vad det var för...

  SvaraRadera
 2. sv, ja dom e väldigt söta, sist jag var där så var dom inte målade i alla dessa färger. Så tyckte det var roligt att dom pimpat upp dom.
  För en annan som gillar färg så tyckte jag det lyste upp hela centrum.

  SvaraRadera
 3. ja var där för 4-5 år sen, då kände man röken men man såg inte att det såldes, däremot gick det snutar stup i kvarten så det var väl inte så konstigt.
  det blir absolut ett besök där nästa gång vi åker.


  ooooh visst gör hon! jag å HK passar ihop!

  SvaraRadera
 4. sv =) Jag tar glasögon istället för linser å så tar jag av mej dom när det blir för läskigt, då ser jag absolut ingenting =)Ja, låt den rätte komma in e läskig, jag å en kompis satt å skrek här hemma i soffan =) Har du sett The shining och The ring?

  SvaraRadera
 5. Tänk att danmark ligger så nära men ändå ser det så annorlunda ut jämfört med sverige tycker jag.

  SvaraRadera
 6. åh, jag ska läsa det här ordentligt sen.. håller på att försöka komma ikapp med lite bloggläsande.. ;P

  men ellerhur! jag håller alltid pojkarna sysselsatta. hahaha

  SvaraRadera
 7. Nu blev jag påmind om att det var alldeles för längesedan jag var i Köpenhamn...

  SvaraRadera
 8. Så många mysiga bilder du har lagt upp här på bloggen! Jag gillar Köpenhamn massor! Och det är inte jättelångt bort, man borde åka dit oftare!

  Kram

  SvaraRadera
 9. hade också velat se christiania men hade definitivt backat ur på att fota också... haha, regelföljaren nummer 1!

  SvaraRadera
 10. Sv: Pojkvännen kom in på en utbildning där, så jag flyttar nog med dit. Mitt andrahandskontrakt går ut efter sommaren och sannolikheten att jag kommer in på den utbildningen jag vill in på verkar inte vara så stor.. Så det får bli Töreboda ett år :) Har jag tur finns det platser kvar på deras floristutbildning, då kan jag passa på att gå den :)

  SvaraRadera
 11. Det såg väldigt mysigt ut i alla fall!

  SvaraRadera
 12. Roligt att se bilder därifrån. Jag var där för 20 år sedan men vågade aldrig gå in i samhället,det kanske var tuffare på den tiden.

  SvaraRadera
 13. Vad bra! Och kul att få tjuvkika lite på bilderna.

  och tack!

  SvaraRadera
 14. Tyvärr så åker England ut idag och jag är inte ett dugg ledsen för det :)

  Du får börja hålla på ett annat lag ;)

  SvaraRadera
 15. Det enda stället som man inte får ta bilder på är Pusher Street (av förklarliga skäl) annars är det fritt fram att fotografera.

  SvaraRadera
 16. Jag älskar Christiania, har tagit någon smygbild därinne någon gång men egentligen håller jag med dig om att man ska respektera deras fotoförbud. Jag tycker det är himla mysigt, men det har blivit ruffare de senaste åren, var fräschare och mysigare förr. Har inget emot att folk är drogliberala där men det var på den tiden när folk odlade eget och flummade runt lite, nu verkar det ha blivit mer Colombiastil där vilket är lite obehagligt. Tror inte att de som bor där är så förtjusta över det heller.

  SvaraRadera