lördag 10 juli 2010

En sedelärande historia

Min mamma är på besök över helgen och idag åkte vi och badade. 


På vägen från spårvagnen och till badplatsen berättade mamma att hon och en kompis åkte till Ibiza en gång på 70-talet, vilket jag blev en aning förvånad över eftersom min mamma är av den präktigare typen och påstår att hon aldrig har varit full. 


Hur som helst så solade tydligen alla turister topless på Ibiza, alla utom mamma och hennes kompis eftersom kompisen nyligen hade gjort en bröstförminskning och inte ville flasha sina ärr. Och mamma, hon eh, solade inte topless helt enkelt (fast hon tillade att hon minsann har gjort det någon gång). Det visade sig dock att det var en bra deal att inte visa tuttarna på Ibiza, då den inhemska befolkningen var djupt troende katoliker som tyckte om flickor som inte visade så mycket. Detta visade de genom att bjuda mamma och kompisen på allting på stranden; mat, glass, kaffe, frukt osv. Lite som striptease, fast tvärt om alltså.


När mamma hade berättat klart det här sa hon att det är en sedelärande historia. Jag vet inte om hon berättade den för att hon inte ville bada med en topless dotter, eller om det bara var en gammal story, i vilket fall toplessade jag några minuter, jag kände mig bara tvungen.5 kommentarer:

 1. haha klart att man måste göra lite emot sina föräldrars synsätt på vad som är rätt och vad som är fel:)

  SvaraRadera
 2. Oj, visste inte ens att Ibiza var ett resemål då. Vårt tjejgäng åkte dit i slutet av gymnasiet (tio år sedan...) och det var första gången vi hörde talas om stället. Dock såg jag inga toplessbrudar då och vi solade inte topless heller :)

  SvaraRadera
 3. Haha, vilken kul historia!
  Eller hur? Det varierar ganska mycket, men i fredags var det riktigt bra.

  SvaraRadera
 4. He he, ta med dig visdomen på din Italienresa! ;)

  SvaraRadera
 5. haha, jasså?
  den som är här har funnits i typ 40 år och är världens största.. ;) det du!

  SvaraRadera