torsdag 8 juli 2010

Om att fylla år och titta på Twilight

Jag fyllde år ja.
Och jag ville inte göra någonting alls. Jag kom bara hem från jobbet och satte mig i soffan och stirrade framför mig. Sedan såg jag ett avsnitt av Vampire Diaries, tyckte att jag behövde mer vampyrer och bestämde mig för att se Twilight. Denna film alltså. Den blev så oerhört hypad när den kom och den verkade vara så äckligt tonårsromantisk att jag bestämde mig för att aldrig se den. Sedan pratade Chrisvarmt om Twilight och tyckte att jag var dum som dömde ut en film bara så där. Nu är jag en person som gillar att döma ut filmer, men hur som helst bestämde jag mig för att se Twilight.

Visst var Twilight pubertal, lite töntig och stundtals kräkframkallande romantisk. Men den var även väldigt snygg; jag gillade de glåmiga, kalla tonerna och jag gillade hur personerna växlade mellan att röra sig i slow motion och i ultrarapid. Jag gillade även stämingen i filmen, men mest av allt gillade jag det enkla faktum att det fanns vampyrer i den för  vampyrer är något av det bästa jag vet. 

Jag nämnde ju att jag alltid blir lite labil när jag fyller år och på min 28-årsdag var jag nog lite extra känslomässig, för jag fann mig själv sittandes gråtandes i soffan framför Twilight. Och jag grät för att jag ville vara en vampyr, för att jag bara blir äldre och åldras och för att jag vill bli en vampyr medan jag är någorlunda ung. 


Så patetisk var jag. Så firade jag min födelsedag.

8 kommentarer:

 1. jag firade faktiskt min födelsedag med att titta på twilight med en kompis förra året... jag visste inte mycket om denna hypade film då. men tyckte att den var helmysig iaf :)

  SvaraRadera
 2. Tycker att den är helt ok, har till och med sett den två gånger.:)

  SvaraRadera
 3. Tur att man bara fyller en gång om året, hoppas nästa födelsedag känns bättre.

  sv, ja jag har då inget att klaga över med vårat bröllop, en av dom underbaraste dagarna i mitt liv:)

  SvaraRadera
 4. Ey, jag kunde inte kommentera vad fan? Eller?

  SvaraRadera
 5. Jag kör det igen:

  Det var det enda bra med Twilight, ja - filmningen. Det är väl så man får göra när man inte har ett manus som håller :P

  SvaraRadera
 6. Själv grät jag till första SATC-filmen häromkvällen. Jag vet inte vilket som är värst!

  och ja, du har nog rätt.. det är väl egentligen ett bra tecken att man inte hinner med eller har lust att blogga.. haha

  SvaraRadera
 7. Ja, var är vampyrerna? Jag vill också bli en.

  Twilightböckerna är mycket bättre än filmerna tycker jag =)

  SvaraRadera
 8. Jag dömde också ut dem helt sen såg jag den när jag inte hade något annat för mig. Nu har jag sett de andra två på bio. För visst är det överdrivet att skrika men bra är dem. och grattis i efterskott!

  SvaraRadera