måndag 9 augusti 2010

Sicilien: Milo

Idag har jag suttit och gått igenom alla bilder från resan. Först visste jag inte hur jag skulle börja blogga om min resa, var jag skulle ta avstamp bland alla intryck, men nu gör jag så att jag börjar med Milo, orten där vi bodde.


Vi flög från Göteborg till Trapani, som ligger på Siciliens västra kust. Milo ligger på ostkusten och vi hade hyrt två bilar som vi hade under hela resan för att ta oss fram så smidigt som möjligt.

Smidigt är förresten en rejäl överdrift. Jag brukar aldrig känna mig orolig i trafiken, men på Sicilien var jag riktigt nervös, särskilt de första dagarna. Folk körde som galningar och trafikreglerna tycktes snarare gälla som rekommendationer än regler. Hastighetsbegränsingar likaså. Vi kunde köra i 100 på en 50-väg och ändå bli omkörda. Värst var det på alla små serpentinvägar och inne i städerna. Vi klarade oss undan med en krossad backspegel och rena skräcken.Milo är en liten ort med drygt 1000 invånare och ligger vackert belägen på Etna. 


Det är en lugn och gemytlig liten stad där det finns bageri, ett par barer, caféer och restauranger, samt en mataffär och ett par slakterier.Då Milo ligger några hundra meter över havet är utsikten över havet och omgivande byar otroligt vacker.Ungefär i mitten av bilden precis ovan skymtar huset vi bodde i, det är det som ser ut som en riddarborg. 


Något jag gillar med husen på Italien är alla fina färger de finns i. De ser nästan ut som skokartonger som är målade i fantasifärger och placerade tätt, tätt intill varandra. Och alla dessa utsmyckningar. Efter ett par veckor på Sicilien framstår mitt gula tegelhus inte som så attraktivt…


6 kommentarer:

 1. så vackert! vilka härliga bilder du tagit!

  SvaraRadera
 2. Kul att du är med i tävlingen cutie ;)

  SvaraRadera
 3. Åh synd att vi inte träffades. Påminner förstås om Sardinien... gud så härligt det va där

  Å killarna va ju så sexiga såå!

  SvaraRadera
 4. Hus ska vara målade i vackra färger! Huset vi bodde i när jag var i brighton var knallgult med limegröna fönster och dörr. Färggladaste huset på gatan, gick liksom inte att missa det.

  Sicilien låter himla vackert! Nu vill jag se stränderna också=)

  SvaraRadera
 5. Gud så fint! En av mina drömresor är att bila runt i Italien. Helt underbart.

  sv:Tack så mycket! :)

  SvaraRadera
 6. Oh vad fint, har varit lite sugen på att åka dit ett tag så jag får väl försöka komma iväg snart!

  SvaraRadera