tisdag 10 augusti 2010

Sicilien: Nunnor

Jag är väldigt fascinerad av nunnor, så fascinerad att jag skrek till av glädje varje gång jag såg nunnor på Sicilien. 

Varför denna fascination? Förmodligen såg jag Sound of Music lite väl många gånger  och med lite för mycket besatthet när jag var liten. Sedan är det något med hängivenheten jag gillar, att viga sitt liv åt något som är värt att offra allt annat för.


Den här nunnan såg jag och min kompis i en affär i Syrakusa. när hon gick ut följde vi efter och frågade om vi fick ta kort på henne. Hon verkade lite besvärad, men samtidigt glad över att vi frågade.Första gången vi åkte till Etna anlände ett gäng nunnor samtidigt som oss. Jag och min kompis låtsades plåta naturen, men siktade egentligen in oss på de intet ont anande nunnorna. 
Sedan hittade jag och min kompis på en story om att en av nunnorna skulle föda guds barn och att nunnorna skulle ta henne på en åsna över Etna för att hitta ett stall att föda i. Eh, det är ju sånt man tänker om nunnor, inte sant?


8 kommentarer:

 1. Åh, jag tycker också nunnor är något speciellt.. I Uganda såg man en del nunnor, men nästan alltid drack de öl och rökte, såg lite lustigt ut. haha!

  Nej, jag var bara där nere några dagar, kom hem igen i fredags. Har bara inte orkat blogga.. ;)

  SvaraRadera
 2. How do you solve a problem like Maria? :P

  SvaraRadera
 3. Vad spännande :) Jag tänkte sluta blogga men vill du hålla kontakt kan du få min mail istället.

  SvaraRadera
 4. sicilien verkar ju nästan helt underbart. vill nog åka dit en dag. vackert med din semester ser det ut som. men majorna är såå bra för mig just nu. älskar det så. kram.

  SvaraRadera
 5. Det sägs att nunnor, förr i världen, fick barn och dödade & gömde barnen i brunnar och dylikt. Men det var för länge sedan när många levde som nunnor pga att andra alternativ saknades, tror jag. Det jag vill säga är att det var kanske därifrån tankarna kom.

  Kul att du haft en bra resa, välkommen hem!

  SvaraRadera
 6. Vad fint! haha ja sound of music det var alltför länge sen man såg den.

  SvaraRadera