söndag 5 september 2010

Barbayoga

Jag gillar att träna. Och jag gillar att ta ut mig så jag nästan kräks.


Men hur mycket jag än tränar, hur stark jag än blir och hur bra kondition jag än får, så blir jag aldrig smidig. Nej, jag får snygg mage och biffiga armar, men jag förblir stel som en pinne i kroppen. Då jag börjar närma mig medelåldern, eller ok, jag blir trettio om två år, men ändå, så kan jag inte låta bli att tänka på hur min kropp kommer att kännas om några år. Om den är stel nu, hur kommer den inte då att vara när jag är 40 (längre fram än så vill jag inte tänka)? Kommer jag att kunna komma upp ur sängen själv? Kommer jag att kunna resa mig om jag sitter på golvet?


För att undvika en framtid som en bambupinne har jag bestämt mig för att åtminstone ibland gå på yoga, eller andra träningsformer som ska göra kroppen smidigare. Så idag, mina vänner, är det jag som släpar mig iväg till Friskis yogapass. Nybörjaryoga. Jag har gått på yoga några gånger förut och jag har förmodligen varit den osmidigaste personen på passen. Och liksom jag fasar inför dagens pass, har jag fasat inför de jag har gått på. Jag har varit livrädd för att fastna i en konstig ställning och inte komma loss och jag har fruktat att något i mig ska brista om jag blir lite djärv och tar ut rörelserna mer än jag egentligen klarar av. 


Men på yoga ska jag, och jag ska låtsas att jag är mjuk och följsam som en Barbapappa.


Update!
I all min iver glömde jag att skriva att det värsta med yoga är att det är så förbannat tråkigt. Jag gillar träning som gör att musklerna blir skakiga, eller att pulsen blir så hög att det känns som om jag ska få en hjärtinfarkt. Långsam träning somnar jag nästan av, och efteråt känns det ju ingenting, vad är meningen då? Jo, nu ska jag ju bli smidig…10 kommentarer:

 1. Det enda som hjälper mot min beständiga enormt envisa stelhet i kroppen är min mammas massage. Och den ska jag egentligen ha 1/vecka men det blir inte så för att jag är lat. Tror att det e latheten som tyvärr får ta alldles för mkt space i min hyperaktivitet om dagarna.
  Men i alla fall så försöker jag väl säga det att det finns fler som dig som e stela pinnar. Jag har alltid varit det och kommer alltid vara det. Det blir så om man dansar balett i 8 år tror jag.

  SvaraRadera
 2. Jag är likadan! Har aldrig varit smidig och kommer nog aldrig bli det heller.

  SvaraRadera
 3. Duktig du är som tar hand om din kropp känner efter vad den behöver. Jag har försökt mig på yoga, mest för att ingen annan träning verkar fungera för mig, tycker allt ät tråkigt, och yoga var ännu värre, jag somnade på två av fem pass (på riktigt!). Hade betalt för 10 gånger, men dom fem sista lyckades jag inte ens släpa mig dit...Blir så trött på mig själv.

  SvaraRadera
 4. Yoga är en av de bästa saker som finns!

  Vad kul att du börjat blogga igen, var här och kikade senast för någon dag sedan, men då var det tomt på uppdateringar.

  SvaraRadera
 5. Hoppas att det går bra med yogan.
  Jag håller med om att det är en tråkig träning, men samtidigt gillar jag den eftersom det är som ett enda stort stretchingpass och det behöver jag.
  Men eftersom jag tycker att det är så tråkigt så blir det så sällan jag utövar det.

  SvaraRadera
 6. Åh jag älskar yoga! Hoppas du gillar det!

  sv: Tack så mycket! Jag pluggar just nu Rumslig gestaltning, informationsdesign i Eskilstuna!

  SvaraRadera
 7. Jag testade också yogan i veckan. Det var väldigt skönt. Nästan som avslappning. Då känns det lite snopet att ha släpat sig ändå upp dit utan att det blivit en enda liten svettdroppe. Men jag funderar på om jag ska gå till gymmet och träna lite innan för jag kände i alla fall att det var bra att träna lite på att slappna av. Jag låg med helt spända kroppsdelar under hela avslappningen på slutet. Fick koncentrera mig för att slappna av i en kroppsdel i taget men då hade jag plötsligt börjat spänna ansiktet. Fattar inte varför jag är så stressad. Men nej, ingen jättekul träning. Jag ska nog testa lite fler gånger ändå och se hur det känns.

  SvaraRadera
 8. Lider med dig. Jag är också en stel jävel. fast jag inser det aldrig förrän det är försent...

  Men vet du. Det värsta som finns är när människor som är i sin pur ungdom börjar prata medelålder :) Jag är fan snart 34, livets kanske sämsta ålder. Man är inte längre ung men man vägrar att acceptera att man håller på att färdas mot gammelland.

  SvaraRadera
 9. Måste testa de där med yoga. Bra för kropp
  Och själ och inte minst för sexet ;-) haha min syster är yogainstruktör så de blir billligt bara jag kommer iväg. Välkommen tillbaka!!

  SvaraRadera
 10. Det finns olika typer av yoga. Testa någon fysisk variant (power, dynamisk, astanga) så får du både stratch och muskelutmaning. Om du har rätt instruktör.

  SvaraRadera