onsdag 15 september 2010

Fifi testar "nya" träningsformer

Jag känner mig lite trött på gymmet, så jag tänkte prova på lite andra träningsformer. Yoga gick jag ju på härom veckan och det kan jag tänka mig att gå på lite då och då. 


Förra veckan skulle min kompis Maia provträna på Fysiken då de hade öppet hus. Hon skulle prova på Storboll, vilket jag tyckte lät så kul att jag bestämde mig för att hänga på. När det sedan visade sig att det egentligen hette Coreboll och inte storboll blev jag så besviken att jag först tänkte banga ur. Men jag gick ändå och det var riktigt skön träning. Man tränade i grupp och använde sig av en stor Pilatesboll, samt hantlar för att på olika sätt träna så gott som hela kroppen. Man satt på bollen, låg på både mage och rygg på den, stod på knä och lutade sig mot bollen och medan man gjorde de olika övningarna behövde man hela tiden stabilisera för att hålla balansen, och på så vis tog övningarna extra bra.


Det var väldigt kul och samtidigt lite klurigt att hela tiden hålla balansen. Själva träningen var inte så tung, men den kändes bra och skonsam för kroppen. Jag skulle absolut vilja träna Coreboll igen, men tyvärr har inte Friskis & Svettis den hrä träningsformen.


Igår var jag på Indoor Walking för första gången. Friskis har kört med dessa pass ett bra tag nu, men det har aldrig blivit av att jag har provat. Under dessa gruppträningspass har varje deltagare en slags crosstrainer som enda redskap. På denna tränar man i fem olika positioner, i olika tempon och med olika motstånd.


Jag blev positivt överraskad av passet. Det var både roligare, tyngre och gick snabbare än vad jag hade räknat med. Jag tänkte att en träningsform som innehåller ordet "walking" troligtvis inte kan vara så tufft, men det gick undan vill jag lova och svetten rann rejält om mig. Jag tänker absolut köra Indoor Walking igen, särskilt till hösten när det börjar bli lite för kallt för att springa utomhus, samt som ett alternativ till spinning.


Nästa träningsform som ska testas: zumba. Det blir verkligen en utmaning för mig som verkligen inte har rytmen i kroppen.

6 kommentarer:

 1. Kul att läsa lite träningstips av dig- jag måste måste peppa mitt lata arsle.

  Ja, visst är skona dundersköna, tänkte på det när jag gick till tåget imorse, att vad skönt det är att gå när skorna är så "mjuka" eller vad det är som gör det, kan överdriva lite och säga att det är som att gå på moln. Helt klart ett bra sätt för att få mig att gå mer, sköna skor! Nu kommer jag ju aldrig vilja ta på mig dom vanliga joggingskorna igen.

  SvaraRadera
 2. detdär med coreboll är skoj! jag tränade det på friskis i city för kanske ett eller två år sedan. jätteskoj, kolla om det inte finns där då?

  SvaraRadera
 3. spännande att testa så många nya grejer! :D

  och jo, visst är det ett ovanligt namn, det är norskt, där är det rätt vanligt.. ;)

  SvaraRadera
 4. Jag testade dansaerobic en gång och kände mig som en elefant, kunde inte alls hänga med. Sen dess har jag undvikit sådan dans-träning =)

  SvaraRadera
 5. Jag kör mest yoga nu för tiden men känner att jag måste komma igång med den "fysiska" träningen igen. Det blir mest Bodypump, Core och Spinning när jag väl är på gymmet. Coreboll har jag en hemma som jag försöker vara duktig att använda också.. Det går sådär.. Man är inte jättepeppad att köra stenhårt hemma.. ;-) Men det känns rejält i magen när jag väl göra mina sit-ups på den.

  I höst ska bli en bra tränings-höst i mitt liv! :)

  Hoppas att allt är bra med dig!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Kul att testa nya träningsformer.
  Så indoor walking var tungt.
  Nästan lika svettigt som spinning?

  SvaraRadera