söndag 12 september 2010

Stick!


Ibland, särskilt så här i början av hösten, får jag för mig att det här med stickning är min grej. Det brukar gå till så att jag köper garn, kommer på värsta grejen jag vill sticka, påbörjar arbetet, tröttnar och lägger ner. Jag vet inte hur många projekt jag har påbörjat, men jag vet exakt hur många jag har avslutat. Ett. 

Nu var det alltså dags för en stickperiod igen och med tanke på mina tidigare nederlag bestämde jag mig för att göra en enkel halsduk, bara slätstickning, inget avancerat. När jag skulle sätta igång igår höll jag dock på att få ett smärre sammanbrott när jag för mitt liv inte kunde komma på hur man stickar aviga maskor. Jag tittade på beskrivningar på nätet i säkert en timme, men fattade nada ända tills jag hittade en fin instruktionsfilm på YouTube.

Till kvällen hade jag bjudit in ett par kompisar som liksom jag får sina stickperioder. Så vi stickade, försökte titta på Legally Blonde som gick på TV, men det är lättare sagt än gjort att fästa blicken på TV:n för stickamatörer som oss. 

Hur som helst var det ganska kul att sticka igen, särskilt med trevligt sällskap och gott tilltugg. Jag hade kvällen till ära bakat blåbärsscones som serverades med Philadelphiaost och lemon curd, mums säger jag bara. Jag hade även gjort cookies, men jag råkade nog äta lite för mycket av degen, för jag orkade inte äta en enda kaka.


5 kommentarer:

 1. Låter som en supermysig kväll! Jag har inte stickat på en evighet, var faktyiskt rätt så bra på det förr.

  SvaraRadera
 2. Åh jag gillar också att sticka. Men det var längesen nu.

  SvaraRadera
 3. Jamen visst är det! Längtar lite tills det blir kallare så man kan få använda den kombon ;D

  SvaraRadera
 4. Haha, känner igen mig så mycket. Alltså, jag höll på slita mitt hår innan jag kom på hur man skulle göra med aviga maskor. Det var ju egentligen jätteenkelt, men jag vet inte, min hjärna felkopplade och jag kände mig som världens största pucko.

  SvaraRadera
 5. Vilken slump att jag gav förslag just ikväll innan jag hade läst ditt blogginlägg om att starta en stickgrupp/syjunta/fixargrupp. Såg ju först nu att du hade gjort precis det vi snackade om ju. Knasigt hörru.

  SvaraRadera