fredag 10 september 2010

Valande

Jag är en dålig medborgare. Lat. Ointresserad.


Jag snackar om valet. VALET. Jag orkar bara inte hänga med. Så fort någon politiker öppnar munnen på TV zappar jag bort honom/henne. Jag blir liksom helt matt av att bara lyssna på dem och all skit som kommer ur deras munnar. Förr blev jag arg, nu blir jag trött. Uppgiven. Förutom när det gäller Jan Björklund, ingen får igång mig som han, jag känner ilskan välla upp i mig så fort jag ser hans psychoface på valplakaten. 


Så jag engagerar mig alltså inte ett skit i det här valet, utan gnäller mest lite för mig själv om Alliansen (SD tänker jag inte ens på, dem behandlar jag som luft, precis som de förtjänar). Jag sätter mig inte ordentligt in i vad partierna vill, utan utgår cyniskt ifrån att de mest har dåliga agendor. Men rösta, det ska jag göra. Och jag lockas inte av några vallöften, utan röstar, som alltid, med hjärtat.9 kommentarer:

 1. så länge du röstar och kanske vet lite varför du röstar på det du gör tycker jag det är helt okej!

  SvaraRadera
 2. Eller så rösta du blankt. Det e inget fel med det heller

  SvaraRadera
 3. Jag, min kille och några kompisar till oss åkte till Svenska ambassaden för att rösta igår kväll. Och jag var så förvånad över hur mycket folk det var där. Själv kan jag bara rösta i kommunalval så jag skippade det faktiskt.

  SvaraRadera
 4. Åh jag orkar inte riktigt heller med valet, det finns så mycket, jag ska välja för första gången i år, och jag ska också välja med hjärtat!

  SvaraRadera
 5. Det där var fantastiskt bra skrivet. Och det beskrev exakt min situation. Blir också arg när jag ser Björklund-affischerna, zappar bort alla debatter och tänker gå och rösta med hjärtat.

  SvaraRadera
 6. Jag följer inte med i valkampanjen. Den är bara tröttsam. Det är inte vad politikerna säger nu, precis innan valet som är viktigt. De pratar bara. Det är vad de gjorde de fyra åren innan dess som räknas. Och där vet jag vilka jag inte tänker rösta på!

  SvaraRadera
 7. Jag tänker så här att oavsett om man orkar eller inte så är det bättre att rösta med hjärtat än att inte rösta överhuvudtaget. Nog kan en blank röst visa på att man röstat men att man inte tycker att ngn av de valen som finns idag är tillräckligt bra att politikerna inte vet vad de håller på med och är ute och simmar i universum ngnstans. Men jag tänker att det är bättre att lägga en röst på nånting, på ngt, på ngn, som ligger en närmast hjärtat.

  SvaraRadera
 8. och du har ett av de finaste hjärtanen tycker jag.

  och åh vad mysigt det såg ut med stickningen =)

  puss!

  SvaraRadera
 9. Det låter som jag när det gäller valet =)

  SvaraRadera