torsdag 14 oktober 2010

Om trevliga och otrevliga symptom

Innan jag blev gravid och i början av graviditeten trodde jag att jag skulle må illa och kräkas på morgnarna fram till vecka 12 ungefär, samt att jag inte skulle kunna dricka kaffe. Jag trodde att that's it liksom. Vad jag inte hade räknat med var att tuttarna skulle växa en hel kupstorlek innan jag ens visste om att jag var med barn, att jag bara skulle kräkas några få gånger under första trimestern, men må desto mer illa under dagarna, att magen skulle bli helt uppsvullen och att jag kunde njuta av en kopp kaffe på morgonen, men vara helt förlamande trött.


Nu när jag har kommit lite längre i graviditeten mår jag så mycket bättre. Den stora tröttheten släppte för några veckor sedan och nu är jag främst trött på kvällarna (fatta vad skönt det är att gå och lägga sig klockan 21). Illamåendet känner jag nästan bara av när jag sover lite längre och med andra ord äter frukost lite senare, dock kommer det både plötsligt och kraftfullt dessa morgnar och resulterar ofta i kaskadspyor av galla (är man gravid behöver man inte skräda orden). Svullnaden på magen har lagt sig och istället börjar en liten babybula ta form. 


Och bäst av allt: jag känner mig så lycklig, jag kommer ofta på mig själv att gå runt och småle för mig själv och ibland känns det nästan som om jag har tagit en liten, liten dos av något slags uppåttjack.

17 kommentarer:

 1. Vad kul att du "kommit ut" på bloggen! Ska bli sååå spännande att få höra om allt! :-)

  SvaraRadera
 2. det är verkligen nio månader med uppåtjack!! du kommer ta dubbel dos så fort bebisen börjar sparkas och kännas i dig. det är en otrolig känsla.

  att vara gravid är det bästa som finna och jag hoppas att du är en av dem som kommer älska graviditeten framför dem som verkligen mår illa och avskyr den. för det är helt otroligt fin känsla vi kvinnor får vara med om.

  jösses låter lite kliche´
  eller som en gravidguru.. haha

  SvaraRadera
 3. Skönt när det släpper så du kan få bara vara lycklig för det nya lilla livet!!

  SvaraRadera
 4. Ja faktiskt, det hjälpte! :-P

  Förstår att du känner dig lycklig!!
  Tänk vilken gåva det är att få bära på och föda fram ett barn! :-)

  SvaraRadera
 5. Åh så kul verkligen! Jag kan tänka mig att det känns stort och så himla kul!

  SvaraRadera
 6. Åh, men det låter ju himla spännande och omvälvande! fast det klart det är omvälvande att bli gravid...


  men ja, det är sådär, nästan omöjligt att inte favorisera katter!

  SvaraRadera
 7. Grattis! Shit, jag skulle aldrig klara av det där.. :)

  SvaraRadera
 8. Skönt att tröttheten börjar släppa. Själv oroar jag mig mest för det där med illamåendet om jag skaffar barn någon gång... har lite fobi för att kräkas och får panik.=/

  SvaraRadera
 9. men åhh, grattis fina! det skall bli så kul att följa din väg. håll om lyckan, den är du värd. kram.

  SvaraRadera
 10. sv: Ja det är superfint, och så himla bra pris också :D

  Grattis till bullen i ugnen :)

  SvaraRadera
 11. Ja nu kan jag ju lugnt säga att du kommit igång med preggosnack som heter duga. Och nog är det väl så att gravida kvinnor får lov att skräda orden för nu är det ju som det är med hormonerna. I say go for it!

  Det är klart att vi ska ta en fika du och jag. Jag kanske tar med stickningen jag också. Kan bli både dator och stickning faktiskt. Jag har precis avslutat en mössa och en halsduk till en kompis och har nu ambitionen att avsluta en halsduk till mig själv. När passar dig fröken Fifi att ses? Jag har inget på schemat förutom imorgon kväll och nästa onsdag kväll. That's about it!

  SvaraRadera
 12. åh tack ! det är superskoj :) vi bor i västra frölunda i ett område som heter Guldringen om du vet vart det är ? :)

  okej, vad spännande ! vi har 31 mars än så länge men blir nog framflyttade lite in i april, så då kommer kanske våra knoddar samtidigt :D

  kul att höra att du mår bättre förresten !! jag känner precis samma :)

  SvaraRadera
 13. Ett stort grattis!
  Det där med tuttarna känner jag igen..., fast det var länge sedan för min del....

  SvaraRadera
 14. Stort grattis till graviditeten! Låter som du fått en bra graviditet bortsett från illamåendet ibland. Större bröst och vara lycklig skulle ju vara underbart :D

  Ja baka såna, så gott ju!

  SvaraRadera