måndag 18 oktober 2010

Pudding

Just nu ler jag lite åt att någon har sökt på kålpudding galla och hamnat på min blogg. Mycket riktigt har jag ju bloggat både om kålpudding och galla de senaste dagarna, men i helt olika sammanhang.


Hur som helst så är kålpudding en sådan där maträtt som jag alltid har känt mig tvungen att försvara. Ända sedan min barndoms dagar har denna ljuvliga rätt fått ta emot så mycket spott och spe från alla håll och kanter, men jag har då alltid stått upp för den. Och det håller i sig än. När jag förra sommaren skulle arbeta ett 12-timmarspass på min födelsedag sa jag till min kollega att jag vill laga någon särskilt god mat eftersom det var min födelsedag. Snubben frågade vad jag hade tänkt mig och jag svarade kålpudding, varpå killen säger men du sa ju att du ville laga något gott?! 


Sedan vill jag tillägga att det finns en pudding som genom åren har krävt än mer försvar än kålpudding, den fina blodpuddingen. Som jag har försvarat den, inte minst när jag var vegetarian, men det är en annan historia.13 kommentarer:

 1. Hur kan man kolla vad ppl har sökt på och kommit till bloggen? Har inte ätit kålpudding på väldigt länge, men tror nog att jag skulle gilla det, men blodpudding njaaa..

  SvaraRadera
 2. Båda puddingarna är så himla goda! Måste göra kålpudding någn dag =)

  SvaraRadera
 3. Fifi sötan du är med i min blogg nu;)

  SvaraRadera
 4. Tackar!Ah hos omföderskor är det vanligt att man kan börja känna vid vecka 18,annars vecka 20 o då började faktiskt min lille/a där inne o sparka o idag har krabaten levt rövare;)
  Ja tänkte det kunde vara roligt om man kunde följa så många som möjligt under resans gång;)du kanske vet ngn mer?
  Lägg upp en lista på dem då vettja!

  SvaraRadera
 5. Det är så mysigt med bebis kläder =)
  Jag har nu tvättat alla kläder till våran bebis och strukit dem så fint =)
  Vilken vecka är du i?
  Kram

  SvaraRadera
 6. JA! Jag och min kompis Hanna har regelbundna blodpuddingsdejter där vi gör skojsiga tillbehör till denna fantastiskt rätt! Min favvo är en röra på fräst gul lök, bacon och syrligt äpple, prova det! Och så rårörda lingon till. OCH MJÖLK! Mums filibabba!

  SvaraRadera
 7. Nja, kålpudding gillar jag inte speciellt. Kan nog bero på att jag är extremt jätteallergisk mot kål, och dör nästan) om jag äter det.
  Men blodpuddig försvarar jag alla dagar i veckan, i ur och skur.

  SvaraRadera
 8. Ingen liten på g än iaf.... :-/

  Nattinatti!

  SvaraRadera
 9. sv: med mig är det fint. måste ta tag i livet bara. göra några små saker hehe. hur mår du och bebisen i magen hihi? kram!

  SvaraRadera
 10. Hm jag tror aldrig jag faktiskt har ätit kålpudding, kanske ska be mamma eller pappa laga det någongång, de borde ju kunna hur man gör, själv är jag ganska kass i köket :P Men jag känner igen det där med att försvara vissa maträtter, som jag jag tycker att ärtsoppa är ganska gott men det är väldigt väldigt få i min omgivning som gillar det. Och min absoluta favorit rätt är fiskpinnar det går före allt; pizza, hamburgare osv. Det har också många svårt att förstå :P men det är ju tur att smaken är som baken annars hade mat utbudet varit ganska minimerat :P

  Åh ja jag ska kolla om de har några Zumba lektioner på gymmet där jag tränar, har guldkort så jag får ju gå på passen gratis, hur kör du nu när du är gravid, jag har blivit så nojjig men hur mycket man kan röra sig osv utan att det skadar den lilla, tränar för tillfället bara simning två gånger i veckan och det är ju en ganska lindrig form av träning.

  Haha sötsuget är helt sjukt. Jag sitter just nu med popcorn, godis, ostkrokar och coca cola, bra måndagskväll helt enkelt :P Måste försöka hitta lite nyttigare vanor med frukt istället.

  Ja kul att du också är socionom :) När blev du klar? jag vart klar nu i Januari sen jobbade jag i 6 månader på socialtjänsten. Får se om jag orkar jobba något innan bebisen kommer är nämligen mammaledig nu och arbetslös, men jag har jätte många mammadagar kvar och har planerat att vara ledig fram till Januari men nu börjar jag bli sugen på att ta ut några månader till :P

  Kramar!

  SvaraRadera
 11. haha, men kålpudding är ju galet gott! :D
  och du, snygg ny design! SKOJ! :D

  SvaraRadera
 12. vad fint det har blivit här :)

  SvaraRadera
 13. Kålpudding e toppen-gott!! Det har jag tänkt länge nu att jag skall göra! Blodpudding äter jag ibland, med massa lingon! Jag äter typ allt och är inte så kräsen men något som jag aldrig fått ner är bruna bönor *ryser* uääkk!// Chilli ........ Jo förresten! Jag kan vara kräsen men om någon lagat mat till mig så är jag tacksam och äter så gott jag kan! Lite uppfostran har man ju fått ;)

  SvaraRadera