söndag 17 oktober 2010

Tipsextra

Jag är på landet. Det är ju inte så att jag är på en bondgård, men jag är i ett litet samhälle som ligger omgärdat av skog och åkrar, så på landet är jag allt. Utanför Jönköping hos mor och far.


Jag är precis hemkommen från en tipspromenad i skogen. Det kändes som om det var en massa minusgrader och jag hade bara tunna fingervantar, så nu försöker jag tina upp fingrarna med lite rörelseövningar på min systers laptop. Förresten, är det inte lite småaktigt att googla tipsfrågorna på sin iPhone? Jo, jag tänkte väl det, så gjorde minsann inte VI, utan vi nöjde oss med att klaga på att frågorna var tråkiga. Hederliga medborgare som vi är.


Nu ska jag vila lite tills pappad kålpudding är klar. Kålpudding råkade vara min favoriträtt när jag var liten och det glömmer pappa aldrig.


(och tack gulleErika!)11 kommentarer:

 1. Ja, det var hur underbart som helst. Ett litet tecken på att det inte bara är godis och bullar där inne i magen :)

  SvaraRadera
 2. Jag fryser om fingrarna nu, så jag funderar på att ta på mig torgvantar när jag sitter här vid datorn =)

  SvaraRadera
 3. Visst överväger det positiva, helt klart :)

  Varför kommer du inte att kunna ha kvar ditt jobb sen?
  Jag gruvar mig för hur det ska gå för oss, då min sambo är arbetslös just nu, och jag har ingen aning om hur mycket föräldrapenning jag kommer att få.... Men det är nog sånt som löser sig. Som tur är hjälper våra familjer till och köper mycket som kan behövas. Det är skönt när vi just nästan nu bara har renovering i huvudet...

  SvaraRadera
 4. Det börjar bli riktigt kallt nu. Är det inte lite tidigt i år?

  SvaraRadera
 5. Men herregud! Världens största grattis från mig! Så glad jag blev när jag läste! Vilken hemlighet! Helt plötsligt känns min hemlis inte alls rolig längre. Men jag ska inte hålla dig på sträckbänken längre utan sätta mig ner och plita ner några ord om den i min blogg!
  Grattis igen och kram!!

  SvaraRadera
 6. Njut av lantlivet å friska luften du! å kålpuddingen!

  SvaraRadera
 7. Är inte helt säker på vad kålpudding är - men mamma gör något fantastiskt gott som hon kallar "kålfräs" förmodligen något hon själv hittat på, en variation av kålpudding kanske. Massor av stekt kål, köttfärs, salt, peppar och potatis som puttrar i nån timme i en gigantisk järngryta (järnet ger den extra kryddan påstår mamma). Vansinnigt gott. Men efteråt luktar det fis-lål i hela huset.

  SvaraRadera
 8. Tack snälla du!
  Hade du en fin helg?

  SvaraRadera
 9. ja det förstår jag ! hade varit så kul att gå och träna tillsammans med någon men jag känner ju inte så många här ;( hehe ! kan du inte visa lite magbilder, är så nyfiken :D

  SvaraRadera