lördag 9 oktober 2010

Zumba!

Igår kom jag till Friskis mer än 30 minuter innan zumbapasset började, ty jag hade förstått att det här med zumba (som är en träningsform där olika latinamerikanska danser blandas) var något omåttligt populärt. Och passet blev proppfullt strax efter att jag hade kommit dit. Om Friskisledarna brukar vara pigga och käcka så var zumbadamen drottningen av både pigghet och käckhet. Hon hade till och med en käckare uniform än den sedvanliga rödvita, med sitt solgula linne som hade texten Zumba på framsidan och Be fit! Get Happy! på baksidan. När jag hade kommit in i salen och stod där bland 100 förväntansfulla människor funderade jag på att fly, för all den här käckheten gjorde mig lite illamående.


Sedan började passet och jag glömde helt bort att känna mig kritisk, ty här gällde det att hänga med. Jag klistrade blicken på den soliga ledaren för att inte missa en enda rörelse, och försökte att härma henne så gott det gick. Ofta var det snabba och smidiga rörelser i ett rasande tempo, inte helt lätta att hänga med på för en stelbent figur som jag. Ibland kände jag att det trots allt gick hyfsat bra, åtminstone tills salsastegen kom in i bilden. Hur som helst så var det riktigt, riktigt roligt. Jag blev svettigare än jag hade räknat med och att det skulle vara så kul att skaka på rumpan i en timme hade jag ju aldrig kunnat föreställa mig. Även om jag stundtals kände mig rätt fånig när jag inte riktigt hängde med så måste jag erkänna att jag kände mig hyfsat bootylicious när jag väl hade kommit in i rumpskakandet.


Zumba igen? Hell yeah!


(Men nu sticker jag iväg på Indoor Walking!)11 kommentarer:

 1. det skulle jag oxå vilja testa!

  tack så mkt! :)

  SvaraRadera
 2. Det där lät ju verkligen hur kul som helst! Det skulle jag gärna testa nån gång.

  SvaraRadera
 3. Fan va synd! Men om hon fortfarande klagar så borde det ju va henne det e fel på o inte katterna. Finns alltid idioter som lever för att klaga på andra bara för de mår dligt med sig själva. Jävligt trist.

  Zumba verkar jävligt roligt! Har hört flera som testat det som gillar det. Kanske vore nåt att testa. jag gillar ju att dansa ^^

  SvaraRadera
 4. Åh det verkar så kul, mamma har gått en del på zumba (fast på worldclass) Hon tycker det är jättekul och jag vill också prova. Vilket år som helst :P

  SvaraRadera
 5. Zumba finns här också, man kanske ska våga prova det någon gång =)

  SvaraRadera
 6. låter skoj det där du! :)

  och nu har jag några bättre bilder på håret. ;)

  SvaraRadera
 7. Vad är det? Jag är nyfiken på zumba.

  SvaraRadera
 8. Det där lät grymt roligt, måste jag kolla upp om dom har här i uppsala med.

  SvaraRadera
 9. ååh vi funderar på att ta in det på mitt jobb - det verkar sååå skoj - då ska jag prova!

  SvaraRadera
 10. Det är just den hurtigheten och käckheten hos friskisledarna som skrämmer mig. Det är som att de är med i en sekt. De stirrar galet. Jag minns när jag nästan spydde på ett indoor-pass. Jävelar vad rädd jag var för tanten som stod där framme och satte ögonen i mig och manade att höja motståndet. efter 45 minuter är det inte härligt längre det är ett jävla lidande. jag hade velat ha omvänt pepp. att de sa fy fan nu brinner det. det är så man vill krypa ihop och lipa eller fy fan att man orkar med det här men nu är det bara lite kvar eller nåt. men där är det hurtighet som råder. über alles. :)

  SvaraRadera
 11. Ohhh fasen vad skoj med Zumba ;) Hoppas de får in det på SATS så att man kan träna bort alla grav.kilon sen när man får :)

  SvaraRadera