måndag 22 november 2010

Norrbaggen

Idag pratade jag med en kvinna på Försäkringskassan. Hon sa att Niklas ska avregistrera sig från Sverige och skriva in sig i Norge (ja, hon sa faktiskt skriva in sig, precis som om han skulle skriva in sig i Norges historia). Innebär det att jag kommer att ha en norsk sambo? Att mitt barn kommer att ha en norsk far? Kommer Niklas börja prata norska?

11 kommentarer:

 1. Hihi nä jag tror faktiskt inte det gör det ;) Jag är kär i dom :P

  Jamen det är ju alltid bra :D då känns det ju att den lever o mår bra iaf :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Skriva in sig i Norge? Ja där ser man...

  Sv. Ja det kan inte ha varit lätt för henne.;-)

  SvaraRadera
 3. Jag ska kapa en bit, men när... ;)

  Jag har inte fått någon kommentar :(

  SvaraRadera
 4. hmmm.. men vet en sak iaf: norrmän e SEXIGA!

  SvaraRadera
 5. Skriva in sig...?

  Intressant formulerat.

  SvaraRadera
 6. Norrmän är ett härligt och glatt folk =)

  SvaraRadera
 7. ja vi är ju så illa tvugna att köpa färdigt alla innan får utomlandsresa så det var lika bra ;) första gången jag köpt allting så tidigt faktiskt !

  vad härligt med en norrbagge, de är ju så glada och positiva jämt ;)

  SvaraRadera
 8. Håller med om att det låter roligt att han ska "skriva in sig" i Norge. Jag vet inte varför han ska göra det, men norska är ju lite charmigt och Norge har ingen statsskuld ;)

  SvaraRadera
 9. Nej, lyssna inte på tanten!
  Seriöst så har de faktiskt ingen koll.
  När vi var på Skatteverket/Försäkringskassan så hade de speciella broschyrer för svenskar som arbetar i andra länder. Han har rätt till pappapenning ändå för det skulle vi haft.

  Han pendlar väl?
  Har han gjort det länge? För vi är ju permanent bosatta här...Dessutom har han ännu större anledning att stå kvar som pendlare då han har svensk dama ;) och ett barn i Sverige som han, antar jag, har på samma adress som du?

  Kolla upp det nooooga...de försöker som tusan både från Norge och Sverige.

  Kram!

  btw..det är väl inge fel på norska? ;)

  SvaraRadera
 10. Ni kommer att gå på tur med lusekofta fortare än du anar :)

  Ni kommer att bada i champagne och sjunga Jan Teigen låter dygnet runt!

  Fast han blir väl inte norsk medborgare?

  SvaraRadera
 11. Ja, kolla upp allt du kan för de vi snackade med hade inte koll för fem öre! Så det slutade med att vi fick prata med tull, skatteetaten, polis, försäkringskassa och skatteverk...och ändå så fick vi reda på mest genom att läsa på själva.. :S
  Och så länge han inte bor i landet så skall han inte behöva byta om han kan styrka att han åker hem var helg eller tillräckligt ofta.
  Medborgare blir han inte än på ett tag, det kostar pengar plus 300 timmar av norska studier..plus att han måste avsäga sig sitt svenska medborgarskap och det är ju bara dumt.

  Hehe..norska går an, de har ju tusen mer dialekter än vi har så vissa förstår jag knappt om de inte pratar extremt långsamt och jag får titta på läpparna sen är det ju skillnad på boknorsk och nynorsk..
  Har pratat svorska hela mitt liv, först när jag kom till Norge som jag kände mig hemma och började snacka ren svenska..haha ;)

  Ja, jag vet! Har gått och känt mig lite paranoid över den för jag har ett att den växt men den har inte ökat så markant de andra veckorna så jag trodde att det bara var önsketänkande! :) Vad kul att du uppmärksammade det, gjorde min dag! :D

  SvaraRadera