söndag 21 november 2010

Ordkunskap

Min mamma och min lilla lillasyster har hälsat på mig i helgen. Vi har haft det jättefint; gått på stan, promenerat i slasket, spelat spel och pratat om det kommande barnet/barnbarnet/syskonbarnet. Snacka om att den här ungen är efterlängtad av många!


Min mamma retar mig för att jag inte visste var efterbörd var för inte så länge sedan. Det var när jag var som mest besatt av Grotescos 1 kg mjöl och visade klippet för alla jag kände, inklusive mamma. I den här sketchen ger en handlare bort efterbörd  som en liten bonus till en kund i handelsboden och jag råkade erkänna för  mamma att jag inte visste vad efterbörd var för något. Det skrattar mamma fortfarande åt, trots att det säkert var över ett år sedan. 


Jag tycker å andra sidan att mina tre syskon var snäppet okunnigare än jag, när vi tittade på Grotescos Bestefar och de trodde att bestefar betydde bäste far. Det skrattar jag fortfarande åt.

4 kommentarer:

 1. Jag vet inte heller vad "efterbörd" är och har inte tagit reda på det än. Hihi, MEN jag har sett Grotesco´s sketch och den är klockren!

  Vilken fin blogg du har förresten ;)

  SvaraRadera
 2. Efterbörd är lätt, bestefar däremot, jag trodde ärligt talat att det betydde bäste far.. Dags för en googling tror jag!

  SvaraRadera
 3. Visst är det mysigt att känna sparkar på handen? :D Det kanske blir akrobater av dom små liven senare i livet ;)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hahah..vad äckligt, ge bort lite efterbörd..
  En rejäl och ståtlig mage alltså.. :D
  Du är den första men den ser iofs lite större ut på bilden..haha..Fast nu växer den var dag eller ja, den sjunker rättare sagt men det ska den göra i det här skedet. :)

  Ja, klart det är kul att få!
  Har så mycket blöjor nu bara ;)

  SvaraRadera