lördag 6 november 2010

Ultralovely


Ultraljudet igår var en sådan häftig upplevelse!
Även om jag inte kan påstå att jag har varit utom mig av oro för att Kiddo inte ska må bra, så var det allt ganska nervöst när vi satt i väntrummet på Östra Sjukhuset igår. Tänk om den saknar något? Tänk om den inte har växt ordentligt? Men Kiddo hade två ben, två armar, en storhjärna och en lillhjärna, ett hjärta med två kammare och två förmak, en urinblåsa och en magsäck. Pigg var den också där han låg och sparkade och rörde armarna. Och det var en sådan känsla när vi fick se den lilla näsan och hur Kiddo kliade sig i pannan. Plutten låg även och tryckte sin lilla rumpa mot min urinblåsa, vilket förklarar allt kissande de senaste dagarna. 

Det enda tråkiga var att moderkakan är placerad framåt/nedåt, så jag får komma tillbaka och göra ett nytt ultraljud i vecka 32. Det är stor chans att moderkakan hamnar rätt när den växer, men om den inte skulle göra det måste jag förlösas med planerat kejsarsnitt, eftersom moderkakan då blockerar "den naturliga utgången". Jag blev lite ledsen när jag hörde det eftersom jag är livrädd för snitt, men jag ska försöka att tänka att det rättar till sig av sig själv, det är ju onödigt att ta ut något i förskott.

Nu har vi alla fall fått en första titt på vårat barn!

26 kommentarer:

 1. Åh grattis! Så himla fint! Det måste verkligen vara en upplevelse man inte kan föreställa sig!

  SvaraRadera
 2. Vilket fin liten ultaljudsbebbe! Är det en Glenn där i magen alltså? :) Det kommer att rätta till sig med moderkakan helt säkert men oavsett så kommer det bli jättebra allting. Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja, Berlin var fantastiskt!
  Allt är bra med mig, lite förkylningar hit och dit bara. Med dig också hoppas jag? Gud vad spännande med en liten bebis :)
  Haha, jag måste erkänna detsamma, men varje gång jag kikar in gillar jag det jag ser lika mycket!
  Kram, söta du!

  SvaraRadera
 4. åh, vad kul!! :) då kommer ju våra nästan samtidigt? var på ultraljud i måndags och den 2:a april säger dom att den kanske tittar ut :)

  SvaraRadera
 5. Så fint! Det kommer säkert bli jättebra allting!

  SvaraRadera
 6. Fint! Men du, var inte rädd för ett planerat snitt och om det nu blir så kan du höra av dig så ska jag tipsa om böcker man INTE ska läsa. Ofta när det gäller kejsarsnitt blandas äpplen och päron, eller rättare sagt planerade snitt med akut- och urakuta snitt. Inte undra på att man blir rädd.

  SvaraRadera
 7. Åh där är det lilla pyret! Ja det är verkligen är upplevelse att göra UL som man sent kommer att glömma!
  Ah för det där med moderkakan då, det sade dom inget om på vårat UL, men hon borde väl ha sagt ngt om så var fallet antar jag....hoppas det rättar till sig för dig gumman! Man får helt enkelt tänka att det gör det..!

  SvaraRadera
 8. Åh så roligt! Vilken fantastisk upplevelse att få se sitt barn första gången på ultraljud! Du ska se att moderkakan rättar till sig naturligt, tänk positivt!

  SvaraRadera
 9. Kul å höra att allt verkar stämma å att den verkar trivas därinne!Men lite kirurgi e väl ändå spännande :)

  Kram/karin

  SvaraRadera
 10. Ja det känns skönt faktiskt,tycker egentligen att det var på gränsen till för tidigt.. men om något mot förmodan skulle hända med bebis eller så så får man ju avboka vagnen och sådär.. och det känns ändå skönt att som sagt ha en grej mindre o tänka på nu.. snart är ju trots allt jul o allt och då går ju tiden ännu mer galet fort än vad den gör nu :)

  Det blir nog bra :) Får ett sms när vagnen kommer så man behöver verkligen inte tänka något på detta nu :) Bara att det är några smågrejer som ska köpas till

  SvaraRadera
 11. Åh ultraljudet var så himla spännande, jag storbölade hela tiden. ;)

  Wilma är 1,5 år gammal nu. Inte klokt. :)

  Spännande att följa din blogg igen, med bebis i magen och allt (du alltså). Tänk vad många som blir gravida nuförtiden.

  SvaraRadera
 12. åh vad underbart med ultraljud! det är något alldeles speciellt med det, som att man får tjuvkika in i en liten värld som man egentligen inte har tillgång till. skönt att allt såg fint ut! tråkigt det där med moderkakan, men det kan ju ändra sig. jag håller tummarna för det!

  svar: ja, haha! jag tycker också att till och med glenn är att föredra framför styrbjörn. :)

  åh vad kul att du gillade bloggen. jag gillar verkligen din blogg. bevakning javisst! om jag får?

  SvaraRadera
 13. Vad spännande det måste vara.=)

  Sv. Ja, jag funderar på att beställa en och testa bara.

  SvaraRadera
 14. Åh, så spännande med första ultraljudet.
  Jag håller tummarna för att moderkakan rättar till sig med tiden.

  Kramen!

  SvaraRadera
 15. Åh graaaattis! TIIITTA BEBISEN :* aw, vad fint! Vad fint han/hon ligger. :> Ser så himla mysigt ut.

  Ja, det kan nog vara så, hihi! Jag är väl bara sån, jag kan inte skriva sådär proffsigt som alla andra kan, jag kör på att skriva personligt o visa lite bilder o sen hoppas jag att folk tycker om det :* och blir innerligt glad när folk gör det!!

  Åhhh, gud alltså! Du anar inte, roliga människor och hemska människor, fina människor och tråkiga människor. Alla är ju olika, men det handlar ju om att ringa företag; berätta in i minsta detalj och sedan försöka boka in möten med dom. Det funkar, men det är absolut inget jag vill fortsätta med resten av livet. Mitt nästa projekt är att ta hand om en gayklubb inne i sthlm och det kan man tjäna lite cash på :* skönt det, så slipper man leva urfattigt.
  Men hur funkar ditt jobb egentligen? Är det inte svårt o se förstörda människor o så? :/

  Kram!!

  SvaraRadera
 16. Jag förstår att det måste ha varit en häftig upplevelse! Graviditeten blir ju mer verklig, när man får se bilder på bebisen i magen. :)

  Svar: En lugn morgon är prioritering ett, om resten av dagen ska lycka bli lugn.

  Haha, okej. då skyller vi inte på alla andra. Om göteborgarna sjunger, då är det okej.

  Kram

  SvaraRadera
 17. Åh vad häftigt det måste vara att se bäbisen första gången. Vet ni om det blir flicka eller pojke?

  SvaraRadera
 18. åh ja visst var det häftigt ! jag hade inte heller oroat mig så mkt innan men lite nervig för att hon skulle komma med ett dåligt besked ! vad skönt att allting såg bra ut med din bebis också, så söt ju :)

  men det där med moderkakan var ju lite dumt ! hoppas att den hamnar på rätt plats tillslut, min är tydligen långt bak i ryggen. Rena lotteriet det där ju :)

  SvaraRadera
 19. men herreherreherreherregud Sofia?
  Hur längesen är det jag var härinne?
  Hur har jag kunnat missa detta?
  Känner mig ju som en helt totalt värdelös vän/bekant..

  Grattis så himla mycket!
  Massor av kramar och kärlek!!!

  SvaraRadera
 20. Vackert, fint, bedårande!

  Det rättar säkert till sig, naturen brukar ha en bra plan=)

  SvaraRadera
 21. Oh vad kul! Och snitt låter läskigt, men att föda låter lika läskigt det med. Hur som helst, när du väl håller i det lilla livet är all smärta säkerligen som bortblåst :-)

  SvaraRadera
 22. Åh, söt! Men hur kan din mamma se en snopp? Jag ser ingenting :P
  Jag önskar mitt ultraljud inte blivit så sent, hela min bebis ryms inte på vår bild.... Men den är där i alla fall :)

  Förstår att du är orolig för eventuellt snitt, men just nu är jag mest avundsjuk på att du får göra ett ultraljud till... Jag vill också!

  SvaraRadera
 23. Har du lyckats hålla fast vid inställningen att det kommer ordna sig och att moderkakan antagligen flyttar på sig? Vad knepigt när man har en föreställning och så blir det på ett helt annat sätt. Jag tror att jag hade blivit minst lika besviken som dig. Eller skraj. Har du kompisar som är gravida? Eller som redan fått barn? Jag har en storasyster som jobbar som doola, det är att vara barnmorskeassistent fast när det kommer till alternativ födsel, alltså naturlig födsel. Hon håller även i sån där vad heter det? profylaxkurser och ger gravidmassage och gravidkonsultationer. Så man kan få fråga och prata på hur mkt man vill.Jag kan ge dig kompispris serru!

  SvaraRadera