onsdag 16 februari 2011

Oswald

De två senaste perioderna Niklas har varit hemma har vi kollat väldigt intensivt på OZ, en serie som utspelar sig på ett amerikanskt fängelse, Oswald. Innan Niklas åkte tillbaka till Norge sa jag att vi kunde döpa barnet till Oswald (eller kanske till den lite svenskare versionen Osvald) när vi ändå har sett så mycket på den serien under barnets tid i magen. Niklas tänkte efter ett par sekunder och sa sedan att det var ett bra namn.

Sedan började han tycka att det var det bästa namnförslaget hittills. Det enda kruxet är bara att jag föreslog Oswald på skoj, men nu tycker Niklas helt seriöst att barnet ska heta så.

Ett litet tips till er som har ungar på gång: skämta inte om viktiga saker som namn.

18 kommentarer:

 1. Hehe, Osvald är ett namn att växa i ;)

  Mats har föreslagit Oskar om det blir en pojke och det är ett bra namn tycker jag. Mitt förslag är däremot Daniel.
  Alice är mitt förslag om det blir en tjej och det är det enda förslaget på tjejsidan hittills så vi får väl se vad som tittar ut =)

  SvaraRadera
 2. men du, oswald var ju riktigt fint! :D det skulle jag nog kunna tänka mig att döpa en nästkommande son till. grymt ju! (och finare än glenn tycker jag nog, haha!)

  SvaraRadera
 3. Kommer inte på fråga att skoja om en så viktig sak som namnet :)

  SvaraRadera
 4. Du inser vad Niklas har som andranamn? Steget därifrån till Osvald är inte långt. Och dålig namnsmak går uppenbarligen i arv från mor till son. Nästa gång jag ser syrran ska jag säga till henne att allt är hennes fel. Att jag får en släkting som heter Osvald.

  SvaraRadera
 5. Glenn och Osvald - vilka annorlunda namn ni kommer på=)

  SvaraRadera
 6. Min gamla klasskompis döpte sin son till Oswald för ett halvår sen ungefär, jag höll på att sätta frukosten i halsen när jag såg det på facebook. Inte det vackraste namnet jag hört direkt, men smaken är ju som baken. ;)
  Märkligt att du nämnde det då det var första (och enda) gången jag hörde namnet då för ett halvår sen.

  SvaraRadera
 7. Det ska verkligen bli spännande att få se vad det är som kikar ut sen. :)

  SvaraRadera
 8. Jag tycker Osvald är ett toppennamn!

  SvaraRadera
 9. Haha ojdå.=) Gäller att tänka på vad man säger. Sv. Då ska jag nog ta och köpa mig ett par när jag får råd.

  SvaraRadera
 10. Jo det har du alldeles rätt i, varför skulle du föreviga den på armen om det inte var din favorit=)

  SvaraRadera
 11. Sv: Jo men absolut. Pär och jag är väldigt öppna med varandra om sånt - det är okej att be om att få göra saker själv och vara ifred lite. Ingen av oss tar illa upp av det, det är otroligt skönt :)

  Haha, Osvald var faktiskt ett sött namn, men jag förstår att det kanske inte är det idealiska valet ;)
  Jag har nog förresten inte sagt grattis till bullen tror jag, så otroligt mycket grattis! :D

  SvaraRadera
 12. Urfint! Det tycker jag ni ska ta!

  SvaraRadera
 13. Hahaha...vi hade Igor som förslag om det blivit en kille..började som skoj men blev mer allvar sen.. ;)

  SvaraRadera
 14. Jag gillar Osvald, fint ju! :)

  SvaraRadera
 15. haha :)
  nedu namn skojar vi inte om. jag har mina favoritnamn för ev barn i framtiden som jag håller hårt i ;)

  SvaraRadera
 16. Haha! När jag skulle gifta mig & bestämde mig för att ha dubbelefternamn insåg jag att om man förkortar mina efternamn blir det O.Z. Vilket jag tyckte var mycket häftigt eftersom Oz är min favoritserie, någonsin. Känner mig alltid lite ball när jag ska skriva under något meningslöst kvitto och skriver Oz istället för två långa efternamn.

  SvaraRadera