onsdag 23 februari 2011

S/M

Jag har hört att det ska vara bra att härda bröstvårtorna lite under graviditeten för att förbereda dem på amningen som tydligen kan göra väldigt ont. Det ska tydligen vara bra att nypa och dra lite i nipplarna och kanske frottera dem lite med en handduk. 

Jag insåg igår när jag stod i duschen efter träningen att jag har slarvat lite med härdandet på sistone och då jag ändå skulle gå loss på kroppen med mina skrubbvantar tänkte jag att även bröstvårtorna kunde få sig en omgång. Så jag "masserade" mina arma nipples så hårt jag kunde med skrubbvantarna. En bra stund efter duschen kändes det fortfarande som om det satt nålar i och runt bröstvårtorna och det tog en bra stund innan själva brösten slutade att se flådda ut och återfick sin vanliga färg.

Nåväl, jag har åtminstone gjort en insats för mina tuttars framtida hälsa. 

15 kommentarer:

 1. hahaha roligt! Det kanske faktiskt varit en bra idé. :)

  SvaraRadera
 2. Börjat fundera ut namn en?
  Eller det lilla pyret kanske ska heta kiddo? Lite små ballt faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Aj?

  Ja, men jag tror det har nåt med hormoner eller nåt att göra seriöst ;)
  Jag kände mig superfin som gravid, fast kanske inte sista veckorna när jag var dödstrött. Men innan. Så jag förstår hur du känner dig. Och man vill visa upp magen. Nu går jag omkring och drar in den igen. ;)

  SvaraRadera
 4. Ahahaha..du är ju för go.. Den härdningen hörde jag inte talas om!
  Björn bet mig en gång, han sa att det är så det känns att ha en bebis vid bröstet.
  Jag sa att gör du det en gång till så är det du som ammar..
  Kan inte beskriva hur det känns men det är bara i början som det gör ont och det händer ju inte alla. När man föder vaginalt så kommer mjölkproduktionen igång nästan med en gång sägs det medan som med mig, tog ngr dgr..och hon vill ju ha mat med en gång..haha..

  Be Niklas massera istället, du behöver inte vara hård mot dem.. ;)

  SvaraRadera
 5. Du, helt rätt. Det kommer bheövas, speciellt om du är rödlätt för då är man extra känslig.

  Haha, jo ett sött monster är det vi har här hemma :-)
  kram

  SvaraRadera
 6. Haha aj aj säger jag bara!

  Ja eller hur, Törnrosasömn åt alla! Va skönt att du sovit så gott, för mig har det varit lite varannan-natt-god-sömn men nu har det varit dåligt 2 i rad, så hoppas på att sova gott inatt :)

  SvaraRadera
 7. Hahaha, jag kan se det framför mig! Fo fan säger jag, du e´modig du, jag kan knappt röra mina, de gör ju så inita h-lvetes ont! Är i grav denail vad gäller amning kan jag säga ,)

  Kanske ska be sambon hjälpa mig ikväll ;)

  SvaraRadera
 8. Haha du har många knas ideér du, viktigt at smörja bröstvårtorna under amning iaf=)
  Åh jag passade på nu med håret innan BF för sedan lär man itne få mkt egentid,hehe. Känner man sig fräsch i håret det gör så stor skillnad,innan igår var jag riktigt risig i barret o nu känner man sig så mkt gladare o bättre..lite psykiskt inför allt med tror jag;)

  SvaraRadera
 9. hi hi hi.. ho ho.. jag gjorde precis likadant för en väninna sagt det..
  Men min BM sa bara att det finns inget som helst som tyder på att det är bra, det är framför allt inte samma slitage som den lilla bebisen kommer lyckas med. Hon avslutade med att säga spara på dom så länge du kan! :) Så jag har gett upp den där pinan! :) Tjiing

  SvaraRadera
 10. oj så lustigt. men så bra jobbat. lät verkligen inte skönt alls. ta hand om dig!

  SvaraRadera
 11. hahaha ska man verkligen göra det ? tycker att det räcker med att man får smärta i bröstvårtorna vid amingen sen ;)

  SvaraRadera
 12. Haha i en bok om graviditet läste jag om att stimulera bröstvårtorna kunde sätta igång förlossningen. Så i boken rekommenderades bara professionella ta hand om bröstvårtamassering :)

  SvaraRadera
 13. Aj! Sluta misshandla dig själv så :)

  SvaraRadera
 14. Jag hörde också att det skulle vara bra! Jag kom dock bara ihåg att göra det en gång :P

  Charlie hälsar tack :)

  SvaraRadera
 15. haha, jag sitter och skrattar så jag får ont i magen nu! men du gör verkligen helt rätt, mina nipples var helt sargade den korta tid jag ammade. christoffer beskrev det lite som att det såg ut som att någon hade skurit mig med kniv. men - när den helvetesperioden har gått över ska det tydligen vara toppen att amma! jag stod dock aldrig ut.

  SvaraRadera