tisdag 22 mars 2011

Det är roligt nästan jämt

Katterna leker. Katterna jagar varandra. Katterna springer ner den röda lampan i köksfönstret. Lampan går i tusen bitar. Katternas mamma ska ta bort lampan som hänger fast i sladden. Katternas mamma råkar rucka på fönsterbläcket. Krukväxten åker ner. Det kommer en massa jord på golvet och det blir en stor spricka i krukan. Katternas mamma dammsuger upp jord och små, små lampskärvor. Katternas mamma tänker att det var tur att ingen skar sig på skärvorna, varken fyrfota eller tvåfota varelser. Samtidigt vaknar kattmammans inre smålänning till liv. Smålänningen tänker "aha, vi kan spara glödlampan!". Smålänningen skruvar bort glödlampan. Smålänningen skär sig på fingret. Det rinner mycket blod. Smålänningen sätter sig i soffan och ska dricka av sitt te. Teet rinner längs hakan och ner mellan brösten. Tur att det hunnit kallna.

Så här kul kan man alltså ha det en helt vanlig måndagskväll. Dessutom möttes jag av en mycket skamsen Blixa när jag kom hem från min kvällspromenad. Han satt bredvid en rejäl spya på hallmattan och tittade på mig med en blick som sa snälla, älska mig ändå och vem kan motstå en sådan blick?

9 kommentarer:

 1. Snälla katter som tränar dig inför barnupptåg ju! =)

  SvaraRadera
 2. Åh ni har fått hem katterna igen - vilken kattlycka!!!

  SvaraRadera
 3. Snacka om att få in humor i vardagen! Själv vaknade jag till av att spilla kaffe på brösten i morse!

  SvaraRadera
 4. Haha.. Det är inte lätt med katter och barn. De är överallt. Här hemma städar dock Frallan gärna upp efter Ryssland (= äter upp det han kräkts). Då får jag lust att spy. Men de är ju så gulliga.

  SvaraRadera
 5. Hehe..tur att teet var kallt ja!
  Själv är det numer tradition på att ha en spya mellan bröna.
  För det mesta iaf.. ;)
  Sen gillar hon att spy rätt ut så att det träffar skrevet precis, ser ut som ngt helt annat..-fy mig-

  SvaraRadera
 6. Ånej, såna där "Pappahammar-dagar" kan jag också ha. Jobbigt. Hoppas det slutat blöda nu!

  Ja, men lite så är smink, en rutin, ett sätt att börja dagen. Kan känna mej lite okomplett utan. Eller det lät ju fel, klart man är komplett ändå, men det är lite ett möta världen fejs :-)

  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken röra =)

  Sv. Ja, det känns som om dagarna bara går fortare och fortare nu.

  SvaraRadera
 8. Hihi, visst är livet underbart emellanåt :D

  SvaraRadera