måndag 28 mars 2011

En nybliven fru rapporterar

Tusen tack för alla gratulationer och lyckönskningar!

Jag kan meddela att det så här två dagar efter bröllopet känns helt rätt, både valet av man och valet av tillvägagångssätt. Ett plus med att gifta sig i smyg är helt klart alla reaktioner man får av folk i sin närhet. Många har tyckt att det är kul och busigt av oss, andra har blivit besvikna och känt sig snuvade på ett riktigt bröllop. Till saken hör att jag och Niklas till sommaren har varit förlovade i fyra år och att vi alltid har sagt att vi vill ha ett riktigt stort bröllop med en jäkla fest efteråt, så det är inte så konstigt att folk blev förvånade.

Efter att vi hade gift oss sa jag till Niklas att det är lite synd att vi missar bröllopspresenterna, men Niklas menade att vi förmodligen skulle kunna köpa alla presenter till oss själva och ändå gå med vinst, och det har han så rätt i. Det här kalaset gick på 1000 spänn; själva vigseln kostade 500 och middagen kostade också 500. Vi hade inte ens köpt något nytt att ha på oss, utan Niklas tog sin enda kostym och jag tog en klänning som jag kunde ha. Ibland vinner enkelheten!

17 kommentarer:

 1. Vårat bröllop gick på ca 7000 tusen med våra kläder som gick i rosa, 2 rätters mat som var till 30 st och dricka. som var vin, grogg och öl.
  Och då gick min ring till bröllopet som ägde rum i kyrkan (vilket var gratis samt lokalen) på 3000 kr så den var dyrast, är inte priset på bröllopet som är det viktigaste utan personen man gör det med.

  SvaraRadera
 2. Oh tackar! Älskar faktiskt också bilderna mest när Nathalie är med! :D thihi!

  Och stort stort GRATTIS till giftemålet! :)

  Ja sova ut bör man annars dör man! :) Näe skämt åsido så är faktiskt sömnen grymt viktigt speciellt såhär i slutet när man ska ladda upp inför förlossningen. Så hoppas sömnen går till sig så du hinner samla kraft inför den stora dagen!
  Massvis med kramar!

  SvaraRadera
 3. Åh stort grattis till giftermålet! Gifta sig ska man ju göra för sin egen skull och inte för andras festintresse. ;)

  SvaraRadera
 4. Haha, eller så är det jag som får passa mej. Daniel kanske får världens hetaste känslor för fröken docka :-)

  Åh, att man kan bli så glad för någon som man aldrig träffat eller ens pratat med! Jag är så glad för er skull. Ni är så fina och verkar ha ett sånt fint förhållande och bebis på väg..åååh!

  Jag har faktisk också snuddat vid tanken på rådhusbrölopp i smyg. Blir lite matt av tanken på allt som måste fixas annars. Men vi får se :-)

  Sen har jag en fråga: Tycker sånt är så spännande! Hur har ni gjort med efternamn? Har du tagit hans, han ditt eller har ni behållit era egna. Anledningen till att jag frågar är att jag och Daniel är två tjurskallar:-) Vi kom fram till att båda får ha dubbelefternam men då kunde vi inte komma överrens om vems efternamn som skulle komma först..haha

  Ha en fin dag nu fru Fifi!
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Så spännande att bli både fru och sen mamma på så kort tid! Jag tänker att det där med att bli fru är en av dom sista riktiga vuxen-grejerna jag har kvar att avklara. Vi har dock skjutit det lite på framtiden, men det känns ändå lite stort i sig att vi faktiskt bestämt oss för att gifta oss en dag trots att vi en gång i tiden hade bestämt att det var en grej vi skulle hoppa över.

  Grattis igen, och skönt att båda valen känns bra. Speciellt då kanske valet av make.. :)

  SvaraRadera
 6. vad skönt att det känns så rätt och att det blev så billigt ! jag kommer nog aldrig kunna gifta mig då det kommer att gå på sjukt mycket pengar, haha ! fast det är klart att less is more precis som du säger :)

  SvaraRadera
 7. Vilken underbart, fantastiskt glädjande nyhet - GRATTIS till er båda (snart tre)!! Såg att er dag blev underbart bra, precis som det ska vara - ER DAG! Fest kan ni ha sen ändå, knytis kanske så spar ni in på det med ;-D

  Man får andra prioriteringar av vad som är viktigt också (tror jag) när man ska ha barn tillsammans, stort bröllop vad är väl det och det är ju ni som ska lova varandra något ... ja du fattar!

  MASSOR av varma kramisar till de lyckliga tu (tri fniss)

  SvaraRadera
 8. jättegrattis igen! det är så roligt att vara gift och kunna säga "min man" istället för min kille/sambo :D jag och tomas valde också att gifta oss bara vi med varsitt vittne. vi hade visserligen en kombinerad bröllops- och födelsedagsfest senare (vi fyller år på samma dag) men det var också väldigt blandade reaktioner på att folk inte fått vara med på själva ceremonin. förstår inte hur man kan ha åsikter om det, det måste ju vara upp till de som ska gifta sig hur de vill ha det?

  SvaraRadera
 9. GRATTIS! Va roligt att läsa. Kan man inte få bröllopspresenter i efterskott? :)

  Ni var jättefina båda två!

  SvaraRadera
 10. Behövde ett enklare bloggverktyg.
  Gillar bloggplatsen bättre.

  SvaraRadera
 11. Ni ska se att ni får bröllopspresenter från de närmaste ändå, trots att ni gifte er i smyg.=)

  Sv. Vi gifte oss i juni 2006.

  SvaraRadera
 12. Jag tycker att det var genomtänkt och busigt, nu kan ni lägga pengar på en resa istället för ett stort bröllop :) och fest.. ja men det kan man ha ändå ;) Du får det att låta både busigt och romantiskt det ni gjorde!, och det finns alltid nära och kära som kommer att tycka och känna sig både glada och lite snuvade på upplevelsen av att se er gifta er.. Men man gifter sig inte för alla andras skull, utan för att främst visa varandra vart man står ;) Kraam

  SvaraRadera
 13. Som sagt, sunt resonerat. Om vi skulle göra så där skulle det garanterat ställas till med fest av någons föräldrar ändå så både fest och presenter skulle garanterat inte missas.. på gott och ont.

  Och tänk, nu kan du VÄLJA precis vilka presenter ni ska köpa till er själva, bästa alternativet ju ;-)

  Och ja, jag tog det lugnt, dagen har gått i piggelin och jappens tecken med ett trevlig besök.

  kram

  SvaraRadera
 14. Tycker definitivt ni gjorde helt rätt! Stora bröllopsfester brukar oftast mest innebära en massa huvudbry och ångest för planering och genomförande och dessutom kostar det ju skitmycket ^^

  Hur kom ni på att ni skulle gifta er huxflux eller var det planerat? Friade han :D?!

  SvaraRadera
 15. Grattis! Så fina ni är.

  SvaraRadera
 16. ni kan ju ha en liten enkel fest i sommar istället :)

  SvaraRadera
 17. Hej å hå! Nej men du Grattis fröken fru. Vad kul och ja du jag får väl säga att jag hade sett fram emot en bröllopsfest just för att jag vet hur roligt det är och för att jag älskar att gå på bröllop. I och för sig vet jag inte om jag hade blivit bjuden, men ändå. Åter igen ett stort grattis!

  SvaraRadera