måndag 14 mars 2011

Hårbeteende II

Just det, jag kom på ännu ett par småskämmiga grejer som utspelade sig hos frisören förra veckan:
   
   -Men, har du inte klippt dig sedan jag klippte dig i höstas?
   -Eh, jo, jag klippte mig lite själv innan jul…


   -Men, har du haft i någon färg i håret?
   -Eh, jo, jag gjorde lite rosa slingor för några månader sedan     och de går visst inte ur…

Jag vet inte varför det känns så dumt att bli outad som hemmafixare när jag är hos frisören. Kanske för att det alltid känns som om frisören tänker om du hade kommit hit direkt hade vi sluppit det här, din snålfan.

16 kommentarer:

 1. jag har frisörfobi och har varit till en riktig frisör en enda gång. som inte är min släkting alltså, för min de pappa och min moster är frisörer så de har klippt mig. men jag måste övervinna min skräck någon gång, på riktigt.

  jag har ingen som helst aning om vad en eventuell bok skulle handla om, haha, jag får fundera vidare på det.

  SvaraRadera
 2. Åh, jag hamnar alltid i de där situationerna. Jag är skitsnål och kräsen när det gäller frisörbesök. Går typ två gånger om året till det dyraste (och bästa enligt mig) stället i stan. Och alltid får jag höra att oj då, det var visst länge sen du klippte dig!? Och luggen, har du klippt den själv? Kanske vore logiskt att klippa sig oftare hos nån billig, men då blir jag aldrig nöjd.

  SvaraRadera
 3. Haha, dagens skratt ända ned i magen! Tack:-)

  SvaraRadera
 4. Min frisör skulle nog vara världens lyckligaste om jag kunde låta bli att föna och platta stup i ett. För att inte tala om hur glad hon skulle vara om jag kunde sluta blondera mig. Ett tag accepterade jag att mitt hår är jäkligt lockigt, men sen klippte jag av det igen och så var jag tillbaka i föna-platta-svängen.

  SvaraRadera
 5. haha! åh jag vill inte ens tänka på vad min frisör säger nästa gång jag bestämmer mig för att klippa mig. jag har inte klippt mig på 1,5 år! misstänker att det kommer hinna bli 2 år innan jag har tid eller råd eller lust att klippa mig igen. uj vad med skäll jag kommer att få.

  svar: det är faktiskt ett norskt märke, Simo tror jag det heter. och ja jag älskar vagnen! känns jättesorgligt att vide inte kommer kunna ha den så länge till.

  SvaraRadera
 6. Eftersom jag samlade på mig så mycket vätska så var det mycket sånt som försvann. För jag har verkligen inte bantat, motionerat eller hållit igen med mat eller godis :)
  Den första veckan svettades jag som tusan på nätterna, det gjorde nog mycket. Annars vet jag inte vad det kan bero på :)

  På tal om frisörer så måste jag gå till en sån, jag har inte klippt mig sedan slutet av sommaren och det börjar verkligen synas nu, mina toppar är typ dubbelt så många :)

  SvaraRadera
 7. känner igen dina känslor exakt där hos frissan gumman..
  och tack finaste finaste du för den värmande kommentaren!

  kan du maila mig din nya adress så lilla bambi o uggla kan få flytta in?

  =)

  SvaraRadera
 8. Du glömde! Du skulle ju säga: jo, jag har klippt mig, men den andra frisören var så dålig. Hehe...

  SvaraRadera
 9. Haha, jag tror frisörerna är vana! :)

  SvaraRadera
 10. Haha, jag klipper mig hos proffs en gång/år, max. Annars är det typ nagelsaxen som håller reda på mina lockar, inte så populärt, men hon har vant sig :-)

  kram

  SvaraRadera
 11. Det där känner jag igen =)

  Sv. Ja, det finns några besserwissrar rung omkring men jag försöker att låta det de säger gå in genom ena örat och ut genom det andra.

  SvaraRadera
 12. Inte då! Men det viktigaste av allt; blev du nöjd?

  SvaraRadera
 13. Jag håller med!
  Det känns som om de hatar en för att man försöker fixa saker själv utan att ha gått deras svårintagna utbildning. Men det är svårt att hitta en bra frisör och ibland får man bara små infall att prova saker...utan att boka tid!
  Men ibland känns det som om man får den tysta kommentaren "så du vill att jag ska ta din skit och fixa vad du förstört?"!

  SvaraRadera
 14. Haha, tänk inte så.
  Är deras jobb att hjälpa, men personligen gillar jag ej frisörer och har inte varit hos en på 12 år.
  Dom gånger jag varit hos frisör har jag blivit så missnöjd, bättre att göra det själv så är det bara en annan som får lida för ens dåliga humör.

  SvaraRadera
 15. haha jag känner igen det där. Men jag tar inte åt mig.
  Tack, jag är supernöjd, något nerdigt är ju att david har en likadan haha. men vi ser till att inte ha dem samtidigt :D

  Jo det är väl så, men jag får lära mig att leva med det, även om det ibland är en skrämmande bild att få fram. Men jag vet ju att det inte "representerar" henne. Om du fattar vad jag menar.

  SvaraRadera
 16. haha usch det här känner jag igen. borde unna mig att gå till frisören oftare, det är ju så skönt att sitta där och bli ompysslad!

  vart går du nånstans, nåt ställe du rekommenderar?

  SvaraRadera