måndag 14 mars 2011

Hårbeteende

Nu har jag fönat håret de två senaste gångerna jag har tvättat det. Min frisör skulle bli så stolt över mig. I frisörögon är det nämligen en dödssynd att inte föna och platta håret dagligen, åtminstone räknas det som avvikande beteende om jag ska tro de menande blickar jag alltid får när jag först svarar nej på frågan om jag brukar föna håret och sedan ger samma svar på frågan om jag brukar platta det. När jag ser frisörens chockade min brukar jag mumla något om att jag har bråttom på morgnarna.

Mot slutet av klippningen kommer nästa kritiska fråga: hur brukar du styla håret? Här svarar jag lätt undvikande att jag brukar kamma det och kanske ha i lite Dust it eller spray. Därefter frågar alltid frisören om det är ok att hon har i lite produkter i håret. Och det är det ju.

Idag har jag alltså fönat håret och uppenbarligen varit lite normal. Hårnormal. Att jag sedan fönade det för att inte behöva gå ut med blött hår kan vi ju tala tyst om.

11 kommentarer:

 1. Haha jadu det där med att tro att man är klar fast man inte är det känner jag igen ;) Håller på å tvätta det sista idag.. tvättlappar,lakan och haklappar är det som tvättas idag.. Skönt när det är färdigt! =)

  SvaraRadera
 2. Låter ungefär som mitt hårbeteende, fönar typ endast håret när jag ska ut i kyla och inte vill gå ut med blött hår så det fryser...

  SvaraRadera
 3. Nej, det heter faktiskt Domsjö men Dumsjö är såååå mycket roligare :)

  SvaraRadera
 4. Svar: ja dom är väldigt fina, lite roligare än vanliga! :)

  SvaraRadera
 5. haha då är jag inte normal alls, tror det var typ 1 år sen jag fönade håret o stylade det (själv då, annars var det hos frissan).

  onormalt fluffigt hår trots ingen fön idag alltså ;-D

  måndagskramisar

  SvaraRadera
 6. Haha, frisörer kan vara skumma på många sätt. Och så kan de helt plötsligt sätta upp en riktigt förfärad min då man berättar att man t.ex. använder schampoo från matbutiken.
  Jag fönar nästan heller aldrig mitt hår. Blir så frissigt då.

  Hoppas förresten att det går bra för lille Zoom imorgon. Eller det är det ju klart att det gör! :-)
  kram

  SvaraRadera
 7. Hehe..när de frågar hur jag brukar styla de så säger jag bara att en hårsnodd löser det mesta.. ;)
  Att platta håret gör mig stressad, tar ju sjukt lång tid!
  Trodde att jag gjorde mig en tjänst som klippte det kort nu men det här var den knepigaste frisyren hittills..suck..

  Ja visst är Kate snygg! Ja, du tror att du kommer att ha tid..haha..you wait!
  Och ja, jäkla tvättberg. Investera i pyamasar och omlottbodies så går det lättast.. ;)
  Hennes bodies som är för stora får hon använda som pyamas nu..kan ju inte tvätta var dag heller. Sen har hon börjat få en amningshandduk att tugga på, mindre dregel.. ;)

  SvaraRadera
 8. Ja, visst går tiden fort! tycker nyss han föddes men snart är han väl tonåring :)
  Det är precis så jag gör, man får anpassa sig efter den lille :) Ger bröstet om han skriker, kollar blöjan, låter honom sova när han vill :) (nog för att rutiner skulle vara skönt!)

  SvaraRadera
 9. Haha, men ändå är du allid fin i håret! Trots att du inte har fönat, plattat eller lockat. Jag fönar ofta och trixar med plattången massor varje dag. Och inte blir det bättre för det tror jag. Men det känns bättre. Det är nog psykiskt för mig. Aproppå hår ska jag gå tillbaka till min blonda färg igen. Det är så det känns i hjärtat.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Styla håret? Jag brukar inte ens kamma mig...

  SvaraRadera
 11. jag brukar aldrig nånsin föna håret, men i julas fick jag en fön av min fader, och nu märker jag hur bra det är, jag slipper gå ut med blött hår! :)

  SvaraRadera