tisdag 8 mars 2011

Internationella Kvinnodagen

8 mars.
Fira Internationella Kvinnodagen?
Nej, jag skulle aldrig någonsin få för mig att fira den här dagen, det här är inte en födelsedag, det här är inte Julafton. Den här dagen är en kampens dag. Internationella Kvinnodagen infaller en gång om året för att påminna oss om att vi inte är där än, att vi har uppnått mycket genom åren, att det går framåt, men att vi har en bra bit kvar innan vi är jämställda.

Så nej, jag jag ska inte fira, och jag hoppas innerligt att jag inte kommer att bli gratulerad på min dag av någon man. Istället ska jag ska knyta min näve, om det så ska ske i fickan.

10 kommentarer:

 1. Väl rutet!
  Precis så ska det va, du har så rätt!

  Nu hann jag se din blogg under nypingade bloggar på bloggportalen (väldigt mycket blogg i denna meningen), första gången ever som jag såg en blogg jag faktiskt läser där och som inte handlar om tidningsrubriker! :)
  Trevlig kampdag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Internationella kvinnodagen, åh tusan..

  Jaja, nu till viktigare saker: Katterna ;D Jag trodde min katt skulle bli jättedeppig, för han har verkligen fått hur mycket uppmärksamhet och "dalt" som helst fram tills nu, men han verkar ha accepterat att det bara är att gilla läget!! Dessutom de två första veckorna när Pelle var hemma med fick han iofs väääldigt mycket uppmärksamhet! Livet blev nästan ännu mer underbart!!

  Konstigt för när hans brorsa levde så blev han svartsjuk när man gosade med honom, svart i ögonen o såg ut som han skulle börja gråta, haha.. (som tur var så gillade den katten att va för sig själv)

  SvaraRadera
 3. Inte en semla med nami-god sylt på??

  SvaraRadera
 4. I like your statement!

  och kräks samtidigt över alla killars status på FB just nu; Grattis till alla kvinnor på er dag, jag firar de andra 364!

  KLÖKS och KRÄKS på det!

  SvaraRadera
 5. om något så känns det lite futtigt att kvinnor i så fall ska firas bara en dag om året. ska vi firas ska det vara varje dag :)

  SvaraRadera
 6. Det jag undrar är varför man inte har en nationell mansdag i såfall?

  Det finns så mycket att hänga upp sig på om man beslutar sig för att gå ut som feminist, men tänk om man är humanist, då?
  Jag vill att det ska finnas "killmilen" också och att fotboll ska heta just fotboll och inte "damfotboll" eller vanlig "fotboll".

  SvaraRadera
 7. Word på det! Säger detsamma.

  SvaraRadera
 8. Heja Fifi säger jag då ;-)

  Väl rutet!

  SvaraRadera