onsdag 30 mars 2011

Istället för bröllopstårta


…rekommenderar jag ost!
När vi åt vår bröllopsmiddag i lördags gjorde den här chokladomanen ett avstamp från gamla vanor och beställde in friterad camembert med friterad persilja och hjortronsås. Det var himmelskt gott och den varma sötsyrliga såsen gjorde sig perfekt till den maffiga osten och den krispiga persiljan. Dessutom var det så gott med ost; som preggo är just dessertostar något av det jag saknar mest.

På tal om gott: igår var vi på middag hos Niklas farmor, där vi fick chokladmousse med kaffesmak till efterrätt och efter efterrätten fick vi chokladtårta. Win och en farmor i min smak säger jag!

Nu ska jag äta min frukost, ni förstår säkert hur hungrig jag är.

7 kommentarer:

 1. Finns inget godare än varma hjortron ju; det slår vilken bröllpstårta som helst =)

  SvaraRadera
 2. å gud vad gott med camembert, är så sugen på ostar! och efterrätt efter efterrätten lät ju inte helt fel :)

  SvaraRadera
 3. Mmm, food! Dock har jag hamnat i en svacka då jag inte är sugen på ett skit, allt är bara tråkigt :-/

  SvaraRadera
 4. Jag minns att jag kände mig lite klaustrofibisk de sista veckorna. Som tur var gick jag inte över tiden. :)
  Hoppas du slipper det du med. Men ut kommer den ju, hur som helst. Snart dessutom! Tänk att du snart har bebisen i famnen!

  SvaraRadera
 5. Det där lät gudomligt gott! Kollade på Halv åtta hos mig härom dan och då var det en kille som hade gjort karamelliserad ädelost med varm hjortronsås. Jag tänkte att shit det där måste jag göra! Nu MÅSTE jag görat! För så länge osten är upphettad så är det väl okejat för oss preggosar?

  SvaraRadera
 6. sv: TAck :) ja vi får hoppas ja passar i det :)

  SvaraRadera
 7. Mm, hjortron äger. Har tre burkar i kylen, kanske skulle prova att fritera en ost... fast allra godast är det med stekt hälsinge ostkaka (ej att förväxla med den jolmiga småländska).

  SvaraRadera