tisdag 29 mars 2011

Kom ut nu!

I hemlighet hade jag hoppats att barnmorskan skulle utbrista något i stil med Men herre gud, du kommer ju att föda när som helst, du har väl packat väskan? så fort hon fick syn på mig idag. Så blev det förstås inte, utan hon pratade om att gå över tiden och kanske få barn till Påsk och bla bla bla.

Jag börjar bli otålig.

Nej, jag har inte passerat BF än.
Nej, jag har inga krämpor förutom att jag mår illa titt som tätt.
(Och att jag idag är dödstrött eftersom jag kissade 100 istället för 2-3 gånger i natt)

Jag tycker bara att jag har varit på smällen länge nog nu. Ungen ligger ju bara där i magen och är färdigbakad, så varför inte komma ut till oss?

Så.
Jag dricker mitt hallonbladste och istället för promenader i lugnt tempo har jag de senaste dagarna börjat dundra fram. Jag skenar på och väljer de vägar där det är mest uppförsbackar och trappor i hopp om att det ökade trycket som uppstår ska sätta fart på förlossningen. När jag kommer hem är jag förstås både andfådd, svettig och kvider av kissnödighet. Men det kan det vara värt. Jag tänker inte bara ligga och vänta på att det blir unge.

16 kommentarer:

 1. *ligger och väntar på att det blir unge*

  SvaraRadera
 2. Åh som jag känner igen den där väntan! Nu hade jag räknat med att gå över tiden, men efter en veckas övertid tog jag alla fem spiraltrappor varenda gång jag skulle hem och skenade i massa backar, när jag kom hem slängde jag mig i soffan och kved av smärta. INte värtet i längden! Sluta upp med det och ligg på soffan och vila istället, är mitt råd! =)
  Jag längtar typ ihäl mig efter en bloggbebis att titta på för övrigt! Haha

  SvaraRadera
 3. Håll ut. Sista tiden är den längsta skulle jag tro. Du gör rätt i att inte sitta still. Hitta på saker i den mån du orkar. Det tror jag är nyttigt. Stannar Niklas hemma nu fram tills födseln?

  Jisses så snyggt det blev när du målade byrå och spjälis. Du borde komma hem till mig och måla lite också. Jag behöver hjälp med en byrå.. ;-)

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 4. Sv: Kul att du gillar den ;)

  SvaraRadera
 5. Ser dig framför mig, dundrandes fram med magen först ;-D kul för dem du möter hör du !!! skräm inte folket, det är ungen du ska skrämma ut ju ;-D

  Fint målat förresten, snygga färger me lajk

  kramisar

  SvaraRadera
 6. Bebis kommer när den kommer =)

  Ja, det var svårt att gå ner 22 kilo. Klarade faktiskt inte av alla innan det var dags igen hahahhaa

  SvaraRadera
 7. Min förlossning satte igång efter att jag hade gjort ett boxpass med Nintentdo Wii. :D Hett tips.

  Hallonbladsteet ger jag inte mycket för dock. Det påstods både det ena och det andra, bland annat att man skulle blöda mindre efter förlossningen. HAHA! jag var tvungen att gå till en gynekolog till slut för att det aldrig slutade blöda. Detta trots att jag druckit de där förbaskade hallonbladen sedan vecka 35 eller något. Inte kom ungen ut förrän 2 dagar efter BF heller. Jag kände mig lite lurad :P

  Håller i alla fall tummarna för att du slipper vara gravid så länge till.

  SvaraRadera
 8. Ja, man blir riktigt frustrerad när man inte får bestämma själv! Jag menar hur skönt och trevligt kan det vara där inne i den där magen? Allt kul händer ju här ute!

  SvaraRadera
 9. Ja dom där sista veckorna när man vet att bebisen liksom är 'klar' är helt hopplöst långa. Jag minns att jag var så besviken varje morgon att jag inte vaknat av värkar under natten, eftersom det var sånt himla tjat om att det oftast drar igång nattetid. Milo föddes dagen innan BF men jag hade redan gett upp hoppet om att bebisen någonsin skulle komma ut. Håll ut! När ni väl får träffa kiddo glömmer ni bort hur jobbigt det var att bara vänta och vänta.

  SvaraRadera
 10. Grattis ! Du fru. FRU liksom!

  Hurra!

  SvaraRadera
 11. haha, förstår dig helt. jag har två månader kvar och tycker att det börjar räcka :) fast bebis får å andra sidan gärna baka klart först. när har du BF exakt?

  SvaraRadera
 12. Jag tycker att tiden rusar fram, men jag kan tänka mig att det går saktigare de sista veckorna när man bara går och väntar.

  Sv. Tack =)
  Det är irriterande att folk tycker sig kunna säga vad som helst till någon som är gravid.
  Häromdagen var det en människa som ville diskutera mina boobs och storleken på dem ....eh...normalt - not.

  SvaraRadera
 13. Usch jag minns såväl när en nära vän till mig var gravid förra året och bara man frågade hur hon mådde och hur det går så blev hon helt vild och galen av ilska för att hon inte orkade vänta längre. Kan tänka mig att du börja närma dig det stadiet. Men än så länge låter du inte särskilt arg utan mest otålig. Jag hoppas att du slipper vänta till i påsk eller efter påsken. Tycker att du är strong som kämpar på. Jag är här om du vill ha en promenadkompis eller bara vill spy ut alla tankar.

  SvaraRadera
 14. He he he, rolig du är! Jag gjorde likadant ;-)

  SvaraRadera
 15. Tack så jättemkt! Ja äntligen kom den lille plutten ut, jag kände verkligen att det var en kille och så var det ju också ;)

  Nu får vi hålla tummarna för att din bebbe snart kommer! Heja heja!
  Kram!

  SvaraRadera
 16. Ja men då är vi två!
  Är lite lagomt less nu ja.

  Funderar på en total bojkott av HM inte ens trosinköp. Får se om det funkar..

  kram

  SvaraRadera