onsdag 2 mars 2011

Det är skillnad på vanor och vanor

Jag läste just på GP.se att Hovet kräver ökade anslag inför nästa år, eftersom apanaget inte räcker annars. Tydligen kostade det lilla bröllopet en hel del och Daniels prinsinskolning kommer tydligen att gå på några slantar. Man måste ju även förstå att Kungafamiljen inte är vilken Svenssonfamilj som helst, utan de har ju lite dyrare vanor än oss andra. När vi andra köper en take-away-latte på Seven-eleven av någon i grön keps, ställer Kungen till med kafferep med tillhörande flickor i tjusiga uniformer. När vi andra sparar till en mallisresa i ett år tar Kungafamiljen sitt pick och pack och drar till någon fjärran belägen diktatur. När vi andra köper en Volvo från 1990-talet köper prinsen ännu en porsche att leka racing med. Och slutligen, när vi andra köper ett paket hårsnoddar för 9 spänn på H&M för att vi inte har råd att gå till frisören, då köper Silvia ett nytt diadem med gnistrande diamanter och passar möjligen på att lyfta fejjan lite.

Jag satt just och funderade på om jag skulle kräva högre apanage inför nästa år, för det kommer ju trots allt att bli lite snålare med en bebis i hushållet och föräldrapenning...

12 kommentarer:

 1. fantastiskt bra skrivet! jag blev sjukt upprörd när jag läste om det där i tidningen. herregud gubbstrutt, prova att leva som vi andra en dag så kanske du inser att de där 5,5 miljonerna skulle kunna investeras i bra mycket viktigare saker. 24 heltidsjobb till exempel. grrr! sånt här får mig att vilja göra revolution och avskaffa monarkin.

  SvaraRadera
 2. *applåderar högt* och både instämmer och irriterar mig på att inte jag skrev detta fab inlägg innan dig ;)

  F-n inte klokt som de rika ska frottera sig med allt mer pengar och de fattiga få allt mindre =/

  Jag må va socialist, men allt dog med Palme, så det så!

  Dessutom är det sorgligt det lilla man får i föräldrapenning trots att man jobbat hela sitt liv *arg* =/

  SvaraRadera
 3. Ja den är verkligen riktigt bra den boken..!Har påbörjat en ny har läs marathon här i väntans tider,hehe..
  Åh tycker det är sinnesjukt med vårt kungahus! Har liksom handväskor för 30.000:- o som du skriver, hallå skäms dom inte!?

  SvaraRadera
 4. haha vilket grymt inlägg! så jävla sant!

  SvaraRadera
 5. så bra skrivet! blev så arg när jag läste att de vill ha mer pengar. och inga småsummor heller. det MÅSTE ju liksom gå att stuva om lite i deras budget om de nu behöver extra pengar till victoria och daniels uppdrag. rimligtvis...

  sv: kanske baka en och ge den till en försäljare på toppen av en pyramid? :)

  SvaraRadera
 6. Men åhh!
  Va fan, om jag får säg en halv procent av deras apanage så skulle jag leva kungligt utan att behöva besöka diktaturer.
  Fast det är ju så otroligt hur vi idoliserar (?) filmstjärnor, artister och alla andra som skryter med sina pengar eller är snygga på tv..förstår inte varför vi är sådana, både människor och djur har ju sådana individer. Men mer pengar..ok att de är 1 person till men vad händer sen när de börjar att yngla av sig då? Måste de ha mer pengar då också? Då ska vi ta mig tusan ha mer mammapenning och barnbidrag.

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt bra skrivet och jisses vad jag håller med dig. I varenda ord. Det där är så sjukt.

  Och tack tack tack för fin kommentar! Det gjorde mig så glad. Jag är gladare i magen än jag var när jag plitade ner mitt senaste inlägg.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Suck pust stön så snett, skevt och fel ja.

  SvaraRadera
 9. Det är skillnad på människor.
  Vissa framställs alltid i god dager oavsett vad de gjort medan andra alltid framställs som mindre begåvade oavsett hur goda gärningar de gör.

  Önskar en ökad medvetandegrad hos vissa. Okritiskt hyllande känns inte bra.

  SvaraRadera
 10. ja köp rosa det kommer bli awsome! jag ska ha ett solgult och rosa kök. passa på innan det kommer in en man i mitt liv igen :D fast han kommer inte ha mycket att säga till om ändå.

  ja men herregud. lite får dem betala själva. som alla andra? jag kan ju inte direkt gå och säga, ojdå bröllopet vart lite dyrt det får mitt jobb betala.

  SvaraRadera