söndag 20 mars 2011

Sänglivet

Det har slagit mig att jag tillbringar lite mer än halva dygnet i sängen nu för tiden. Inte för att jag är så utmattad att jag stupar i säng, utan för att det är skönt och för att jag kan. Framåt kvällen känner jag att jag har fått tillräckligt gjort för dagen så vid 20:30-21:00 går jag och lägger mig. Tolv timmar senare går jag upp och äter frukost. Jag sover dock inte under alla dessa timmar, utan först ligger jag och tittar på något avsnitt på Play, sedan läser jag en stund innan jag somnar. Också ligger jag alltid vaken sammanlagt åtminstone ett par timmar per natt. Det är inte det att jag ligger och grubblar, men det är ändå många tankar som far genom huvudet och det är förmodligen under nätterna som bebisen blir mer verklig. Mer nära.

Förutom tolv-timmars-sessionerna i sängen nattetid vilar jag alltid en stund efter lunch också. Oftast ligger jag och läser och bara blundar en stund, ibland slumrar jag till.

Allt det här vilandet känns väldigt lyxigt. Att jag unnar mig något för kanske enda gången i mitt liv. Och det är en sådan fin känsla att jag kan tillbringa all den här tiden i sängen utan att offra något annat, för jag hinner ändå med det jag vill under dagarna. Så. Jag ska fortsätta med det här lyxlivet tills bebisen kommer, då blir det back to reality. Eller snarare frågan om att hitta en ny reality.

3 kommentarer:

 1. Ja det ska bli Såå underbart när bebisarna kommer :) Helt otroligt att en sån liten individ kan styra en vardag så mkt :)

  Jodå det var allt trevligt på kalaset :) Idag är det dags för nästa :P

  SvaraRadera
 2. Hihi uppdatering gjord om du är nyfiken..igår grubblade jag såhär dagen innan mitt första överburenhetsbesök,hehe..lite trött i ögonen idag;)

  SvaraRadera
 3. Låter helt underbart, man tänker alldeles för lite på sitt eget välbefinnande! Är det snart dags nu för bebisen?

  SvaraRadera