lördag 9 april 2011

9 april (splash!)

Igår somnade jag vid 23-tiden, besviken över brist på tecken på att Kiddos ankomst skulle vara nära. En minut efter midnatt vaknade jag och hann känna av lite svag mensvärk innan det sa splash. Vattnet hade gått, och det med besked! Jag sa till Niklas, satte mig på toa eftersom vattnet fortsatte att rinna och bara skrattade åt hela situationen. När jag hade sansat mig lite ringde jag till Förlossningen och blev ombedd att komma in på en kontroll. Vi packade ner de sista småsakerna i väskan som stått redo under sängen och tog en taxi.

När vi hade kommit till Förlossningen satte en barnmorska CTG på min mage för att kolla Kiddos hjärtljud, de såg bra ut. Jag hade börjat få lite värkar, men de var varken starka eller särskilt varaktiga. Vattnet fortsatte att sippra ut och under en lite större värk forsade det ut ordentligt, genom mina kläder, aldrig hade jag trott att det var mycket vatten som skulle ut!

Efter CTG-et undersökte barnmorskan mig för att se om jag hade börjat öppna mig, vilket jag inte hade, så vi blev ombedda att åka hem och vila.

Vi åkte hem, glada över att det hela hade börjat och med en hel del pirr i magen. Vi tog lite att äta och gick och la oss. Väl i sängen blev värkarna lite starkare, men jag lyckades i alla fall somna och har sovit lite. Nu på morgonen har jag haft lite längre och starkare värkar, men de kommer inte så ofta, så nu antar jag att det bara är att vänta. Vila och vänta.

Jag ska försöka att sova lite till nu, eftersom jag misstänker att  det inte kommer att bli så mycket sömn de kommande nätterna, men samtidigt känns det lite svårt att komma till ro. Det här är ju så spännande!

26 kommentarer:

 1. Så himla spännande! Nu slipper du ju vänta till augusti! :)

  SvaraRadera
 2. Åh, så spännande!
  Ett stort lycka till!! =)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Åhh va kul!! Hon/han är nog ute ikväll!:)

  SvaraRadera
 4. det är oliiidligt spännande! jag håller alla tummar & tår för er! det kommer att gå kanonbra!

  hejja hejja! :D

  SvaraRadera
 5. Åh så spännande! Det kommer att gå bra! Lycka till!

  SvaraRadera
 6. åh, det här kommer du klara galant! väntar med spänning!

  SvaraRadera
 7. wooohooo! ser fram emot uppdatering! massa kramar!

  SvaraRadera
 8. Fayta att du snart ska få bebis. Har ju följt dig ett tag nu bilket gör det hela mer spännande. Skickar all pepp som går ocj önskar er lycka till.

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Åh tack för denna fantastiska uppdateringen! Idag eller imorgon blir det bäbis! Jag ryser och väntar med spänning. Njut och stort lycka till nu vännen! KRAM

  SvaraRadera
 10. Åh så sjukt spännande! Nu kommer jag knappa in mig här ännu oftare än vanligt. Hihi. Stort lycka till, åh vad mys snart är kiddo hos er!
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Fan va spännande! Hoppas att allt går superbra för er och att bebis vill kika ut snabbt! :D Ska hålla tummarna!

  Ullared e fan asnajs. Ni får åka dit sen och handla bebiskläder och leksaker ;D

  SvaraRadera
 12. Åh vad kul! Nu dröjer det inte länge. :)

  SvaraRadera
 13. Åh så spännande! Snart, snart är det dags!

  SvaraRadera
 14. Tjoho tjoho! Ta hand om er.

  SvaraRadera
 15. å jag ryser så spännande! stort lycka till nu, kram till er alla!!!

  SvaraRadera
 16. Wow vad häftigt!! Jag blir alldeles pirrig, snart har ni ert lilla pyre i famnen! Kram!!

  SvaraRadera
 17. Æntligen! Åh så hærligt att det äntligen händer för er nu! Snart är den lilla Bambin här :-) massa kramar från oss, det här grejar du galant!

  SvaraRadera
 18. Va spännande!!! :) Som jag har väntat.. va roligt att det äntligen händer nått för er!
  Ser fram emot nya inlägg :) Lycka till med allt nu och jag tycker absolut att det verkar klokt att vila så länge du får chansen!! Kraam

  SvaraRadera
 19. Med risk för att upprepa vad alla andra redan sagt: Så spännande! Biter naglarna och håller tummetottisarna här hemma. Tror att du föder barn just nu eller redan gjort. Iiiiiih!
  Kraaaamar

  SvaraRadera
 20. Åh så himla spännande!!! Massa lycka till (om Kiddo inte redan är ute för då säger jag GRATTIS! och hoppas allt har gått bra)

  SvaraRadera
 21. Undrar om du redan levererat eller om det är på gång. Åh blir helt nervös när jag tänker på det.. det gör ju så jävla ont! Hoppas allt går super! Kram kram!

  SvaraRadera
 22. Åh....! Nästa gång du tittar in här är det kanske med ditt lilla underverk! Kram och lycka till!

  SvaraRadera
 23. Nu börjar det röra på sig. Heja kiddo! Och ta väl hand om dig.

  SvaraRadera