söndag 3 april 2011

Chicken!

Eftersom vi har sett klart OZ var det dags att se en ny serie. Jag har länge velat se The Walking dead, så den satte vi på i fredags kväll. Och stängde av under förtexterna. För mig räckte det nämligen att se en liten zombieflicka för att jag skulle få hjärtklappning och börja kallsvettas. Niklas föreslog att vi skulle se svenska De drabbade, som skulle vara en föregångare till Heroes och handla om vanliga människor som får superhjälteförmågor. Det visade sig dock att även svenska serier kan vara otäcka och jag blev rädd för att inte kunna sova. Faktum är att när jag sedan vaknade på natten såg jag en av karaktärernas dystopiska syner framför mig, så jag sa att det får räcka med den serien också och att jag får hålla mig till Tre Kronor, eftersom jag uppenbarligen har blivit ytterst lättskrämd. I och för sig vill jag minnas att Tre Kronor blir lite småläskigt så småningom, så vi får väl se hur långt jag vågar se. 


Idag tog jag i alla fall mog till mig och såg ett nytt avsnitt av De drabbade i dagsljus och det här avsnittet var inte ens hälften så läskigt som det första. Puh!

10 kommentarer:

 1. tipsar om boardwalk empire om ni inte redan sett det! det har bara gått en säsong hittills, men det är bra!

  vi håller på & kör genom the wire nu, himla bra. inte lika bra som oz men nära. har fått för mig att vi ska kolla på HBO:s klassiker & hittills har ingen serie gjort mig besviken. :)

  SvaraRadera
 2. Har du utekatter? :) Jag kan tänka mig att katter som är vana att klättra och så, vill klättra i en sänghimmel. mina katter är innekatter, dessutom väldigt lugna katter så de brukar inte klättra och ha sig, tom deras klätterträd står oanvänt. :P Haha

  SvaraRadera
 3. Hahaha; Tre kronor! Fick mig att minnas hur rädd min lillasyster var för Sten *S*. Hon var 7 år, jag 22 äår gammal! Hade vänner hemma och bad killen att ringa upp henne på tele och säga att det var Sten. Den stackaren fullkomligt BRÖT ihop och i mitt sovrum låg vi alla och asgaravde! Nä fo fan vad elak man var ;) Hon har fortf barndomstrauma säger hon ;)
  Och Sten VAR läskig hävdar hon!
  Ska dock erkänna att när systerdotter ringer och brölar "We all float down here" (vilket hänt mer än en gång om natten)så kissar jag nästan på mig!

  Clownen i IT (JA ALLA) är jävligt obehaglig =/

  SvaraRadera
 4. Tre kronor kan ju vara sjukt läskigt ibland! Eller så tänker jag bara att det var läskigt för att jag var så liten när det gick på tv... Men Sten Frisk är ju faktiskt riktigt äcklig, det tyckte jag nu när jag började titta på serien för ett par månader sedan också. (Jag kom av mig för övrigt, lyckades bara hitta de två första säsongerna, jag vill titta mer!)

  SvaraRadera
 5. De drabbade var en bra serie minns jag, du gjorde rätt i som såg den i dagsljus!
  Ja jag tyckte också det var synd att den inte smakade mer nötglass :)

  SvaraRadera
 6. Jag tänkte på Tre Kronor igår..vet inte varför men innan jag somnade så tänkte jag på karaktärerna där..haha..

  Ja, de bad ju om ursäkt för att det tog tid och så och hon sa att de hade haft en väldigt hektisk dag..mycket att göra den dagen tydligen men jag hade väl helst önskat det pratet då och inte 3,5 månad efteråt. Vi var ju iofs superglada att träffa vår dotter men ändå..Björn var jättearg och ville absolut inte åka hem men vi fick inget familjerum så det var han ju tvungen till. När man gör snitt så kan man liksom inte lyfta sitt egna barn utan man måste ha hjälp..och det var lite väl surt. Men men..sånt är det ju och kroppen är ju fantastisk att läkas så det gick ju ändå fort.

  Jag var inte nedsövd men så här i efterhand kan jag känna att det hade nästan varit bättre för jag fick ju en jävla chock rent ut sagt när smärtan kom. Man räknar nog inte med det när man hör om snitt men ont gör det. Jo..jag ska prata med dem om det men jag vill läsa journalen först och se om den överensstämmer med min egna version. Kram! (5 dagar kvar! :D :D :D)

  SvaraRadera
 7. Jag kollar på Kitchen Confidential just nu och den är inte läskig alls, däremot riktigt trevligt. (Fast den har några år på nacken så ALLA kanske redan sett den).

  SvaraRadera
 8. Haha, men åååh, Walking Dead är så sjukt bra! Men du, om du ska undvika skräckserier så har jag ett annat tips. United States of Tara. Rolig, mysig, väldigt speciell. Jag struntade i den först, fastnade inte riktigt under första säsongen, men började om igen för två-tre veckor sedan. Nu har har plöjt igenom två säsonger and I love it! Och jag lovar, inga zombier, vampyrer eller varulvar!

  SvaraRadera
 9. Jag är oxå lättskrämd och sitter och halv blundar men Fifi, du måste bara se TWD! Den är så sjukt bra! och jag som inte ens gillade zombies innan :)

  SvaraRadera
 10. Ja usch ja, började också se walking dead och drömde mardrömmar i 2 dgr efteråt! Rekommenderas ej.... Som du säger, tre kronor och andra slappa svenska serier är väl ung vad man klarar av! Lycka till med bebbe/vannapanna

  SvaraRadera