tisdag 26 april 2011

Sånt jag var helt oförberedd på när jag blev mamma II

Att jag skulle sova länge på dagarna. Man får ju alltid höra att småbarnsföräldrar går upp i ottan, men det kanske börjar senare? Vi går sällan upp före klockan 9 här, vilket i och för sig handlar om sömnkompensation för nattens amning och blöjbyten.

11 kommentarer:

 1. Härligt att dina små funderingar är tillbaka på bloggen!
  Man ska ju aldrig säga aldrig men Kajsa har alltid sovit länge om morgnarna, det förvånade mig också men så insåg jag att det var rätt vanligt bland kompisarnas ungar också så det är nog mycket skrämsel som ligger bakom allt prat om att småbarnsföldrar aldrig får sova.
  Jag håller tummarna för att det håller i sig. Sova är ju alltid skönt liksom. :)

  SvaraRadera
 2. Tror att det är väldigt olika, en del barn sover ju jätte mycket hela första halvåret och andra typ ingenting. vi hade också bra sömn, dock nattsömn sen vaknade Mait oftast kring 7, men i den där åldern går det ju att lura till sig sömn lite när som, värre när de är ett... :-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Skönt att sova länge, från och med måndag måste jag kliva upp 4 på morgonen, känns en smula opeppt.

  Sv, hehe ja det är ju så blir man försenad eller på nå sätt stressig på morgonen för tiden ej räcker till blir hela dagen knas.

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att ni får sova. Jag försöker ställa mig in på att jag inte kommer få sova mycket alls, så blir jag kanske positivt överraskad om det blir tvärtom.

  Min bror hade det så med sin son när han var liten. Han sov mycket och länge och på bra tider. :)

  Sv: ja jag hoppas med att det inte är det. Skulle kännas rätt tungt.

  SvaraRadera
 5. Vår dotter går inte upp före åtta ofta. Hon somnar förvisso rätt sent men om hon somnar åtta på kvällen sover hon oftast till sju åtta morgonen efter i alla fall.

  Jag håller tummarna att ni får fortsätta sova.

  Tack förresten, för komplimangerna på mina bilder, såååå gla jag blir!

  SvaraRadera
 6. Det där chockades jag också över. Vi sov till tio nästan varje morgon, jag och Hrönn, när hon var lillbebis. Jag minns inte när det vände, men nu sover hon aldrig längre än till halv åtta, sällan ens till sju.

  SvaraRadera
 7. Ja visst är det skönt att se att de får i sig som de ska, då vet man att det funkar liksom...

  Hehe, här vaknade jag och Liam vid 10:30 efter en natt med väldigt lite sömn, skönt att man kan somna om sådär!

  SvaraRadera
 8. Man får höra så mycket som inte går som småbarnsföräldrar. Man hittar väl sin egen rytm och vad som passar.
  Ibland känns det som många gör det svårare än vad det är.

  Fick ett brev från vårt fadderbarn igår. Jag blev väldigt rörd och jag kände mig glad över att få hjälpa någon.
  Så jag förstår att det kommer bli en omtumlande period sen när man blir förälder. Herregud, jag kommer bara lipa så känslig som jag är :)

  SvaraRadera
 9. Vi kunde sova ganska länge varje dag under den första månaden, sedan började han sakta men säkert bli piggare på morgonen och nu vaknar vi mellan 6-8 vilket känns tidigt då han fortfarande ammar var tredje timme under natten....

  SvaraRadera
 10. Jag skulle ju skriva den förra kommentaren med min vanliga bloggadress....

  SvaraRadera
 11. Jo..men sova länge?! Ha, vilket skämt ibland tänker jag när jag vaknar och klockan är way past morning men hur många ggr har jag då inte varit uppe på natten?
  Björn är ett riktigt pain in the ass att sova med nu för tiden så jag vaknar väldigt sällan med rosor på kinden och solsken i blick nu för tiden..

  Påsken var väldigt trevlig, vi var påskafton - annandagen i Sverige faktiskt och bara myste. Så fint väder! :)
  Kram

  SvaraRadera