torsdag 12 maj 2011

ÄlgbäbisarIgår när jag och Elly, eller nåja, jag, stod och tittade på sälarna kom det fram en farbror och sa att vi borde gå upp till älgarna eftersom det fanns en alldeles färsk älgkalv där. Eftersom jag är galen i djurbäbisar travade jag upp för alla backarna med barnvagnen och fick se en älgunge som var ca en timme gammal och en som hade kommit ut alldeles nyss. De små var fortfarande kladdiga och hade navelsträngsstumpen kvar. Det var så sött när de försökte resa sig på sina tändstickor till ben, vinglade fram några steg och sedan föll ihop. Som relativt nyförlöst kunde jag inte låta bli att tycka lite synd om älgkon som inte fick vila ut i fred med sina bäbisar, men nyblivna älgmammor är kanske lite tuffare än nyblivna människomammor.

Tyvärr hade jag inte min riktiga kamera med mig, så det blev bara några halvkassaiPhonebilder.

Och ja, jag tycker att det här var värsta grejen, det märks att det var länge sedan jag bodde på landet.

17 kommentarer:

 1. å vilken söt, hjärtat smälter...

  SvaraRadera
 2. Jamendet är ju värsta grejen, Hur häftigt som helst ju.

  nätterna är inte vårt problem det konstanta ammandet under kvällarna är det, och att stora systern inte vill sova.

  kram

  SvaraRadera
 3. åhhh så gulligt!! förstår att du var tvungen dit! tyckte det blev bra bilder ändå jag.

  Svaret var en vinkyl!

  SvaraRadera
 4. Nä men gud. Jag vet vart jag ska nästa vecka. Slottskogen antar jag?

  SvaraRadera
 5. Men gud vad söt! Dör också på djurbebisar. Eller egentligen alla bebisar. Så... fina helt enkelt.

  SvaraRadera
 6. OOOiiiihhhh! Tack för infon, jag måste genast bege mig till Slottsskogen i helgen :)

  SvaraRadera
 7. Oh herregud ngt så fint!!
  Ja hihi lilla Texas gilalr att ligga där;)
  Ah magknip är inget kul alls. Alfred får sempers magdroppar har du testat dem. För oss hjälper det. Likaså ät inte vitkål likaså vissa bebisar är jätte känsliga när mamman dricker kolsyrat..man kan påverka även genom det man äter. Märker man ofta att det blir magknip kan man tänka tillbaka på- Vad åt jag då?

  SvaraRadera
 8. Åh, älg är mitt bästa djur.

  SvaraRadera
 9. men åååh vilka sötnosar ! jag måste ta mig en tripp till slottskogen snart minsann :)

  SvaraRadera
 10. Så bedårande söta :)

  SvaraRadera
 11. Åh vad underbart gulligt, jag tycker också det är värsta grejen fast jag bor på landet, man ser ju dem när de är lite större i det vilda men aldrig när de är så där små.

  SvaraRadera
 12. Vilken söt liten nyfödd älg =)

  SvaraRadera
 13. Åh, så underbart!
  Jag är också galen i djurbebisar, speciellt marsvin. Vilken tur du hade som gick chansen att se dem. Du kan ju alltid återvända med en riktigt bra kamera senare.

  SvaraRadera
 14. Men så bedårande, vilken ynnest att få se en nyfödd älgkalv, häftigt!

  SvaraRadera
 15. Näämennn guu så söta! Måste ha vart en häftig upplevelse att få se nyfödda älgkalvar!

  Kram på dig & Elly & katterna!

  SvaraRadera
 16. Så mycket ben och nos! Att de ens kan hålla sig upprätta. Men åh så gulliga. :D

  SvaraRadera