måndag 9 maj 2011

Bajssnacket

Igår hade jag besök av några kompisar som inte har barn. Vi hade lite catch-up-snack och som vanligt när jag träffar folk nu för tiden så delgav jag dem statusen på Ellys senaste bajs, berättade hur långt hon har kissat, pratade om hur brösten har tagit det här med amningen, hur söt Elly är och hur mycket hon har utvecklats sedan hon föddes. Också blev det förstås lite slabbiga detaljer från förlossningen. När jag hade kört det här snacket en stund med en av kompisarna, samt artigt frågat henne om hennes jobb och förhållande, blev det tyst och jag började prata med Elly istället.

Hur jag än försöker så blir det alltid att jag sitter där med ett litet leende och med stolt röst berättar om vilka brakare Elly kan lägga. Det där om att småbarnsföräldrar är bajsfixerade stämmer in här, väldigt väl.

MVH
Kul Tjej -82

PS. Jag tycker det är kul att prata bajs, men alla är inte lika roade. DS

12 kommentarer:

 1. Frågor vi ställer varandra dagligen:

  - Hur många gånger har Frank bajsat idag?
  - Var det harpluttar eller en lös blaffa?
  - Vilken färg var det?

  Bajs är bäst!

  SvaraRadera
 2. Haha ja det är verkligen så! När jag bjöd hem ett gäng tjejer på glöggmys när Kajsa var en sisådär 3-4 veckor, så lovade jag och Jos dyrt och heligt att vi INTE skulle prata bajs. Men efter en stund satt vi där ändå, pratade bajs och delar av förlossningengen. Trevligt värre! =)

  SvaraRadera
 3. Hahaha, känner igen mig där! Sa precis till syrran i telefon att en riktig bajs och kissblöja liksom är bästa presenten som småbarnsförälder ;)

  p.s Fin du va på bilden nedan =) En riktig HOT MAMA (vägrar säga MILF! UÄK! Både förnedrande och fult enligt mig)

  SvaraRadera
 4. haha, undrar om jag kommer bli likadan... vet själv när jag tidigare (innan jag var intresserad av att skaffa barn) träffade vänner som precis fått barn och de bara kunde prata om bajs och blöjbyten. när jag försökte flika in något annat i konversationen satt de bara där med glasartad blick och fånstirrade, det gick liksom inte in. det var som att vi var från olika planeter... men snart sitter jag väl där själv och pratar bajsblöjor :)

  SvaraRadera
 5. Själv är jag permanent fast i kiss och bajsåldern tror jag. Finns inget så underhållande. :D
  Och hur kan man inte vara intresserad av en nykläcktbebis och dess förmågor?! Fascinerande ju!
  Dags att skaffa roligare vänner. ;P

  SvaraRadera
 6. Det är nog något som kommer tillsammans med bebisen :)

  SvaraRadera
 7. Haha! Oj vad det känns igen. Jag har för övrigt börjat känna att det är lite småknepigt att umgås med kompisar som inte har barn - jag ser alltid till att fråga dem om deras liv och lyssna uppmärksamt vad de än pratar om, men så fort jag nämner någonting om mitt/vårt liv så möts jag mer eller mindre av likgiltighet. Det är så trist. Visst kan jag förstå att bajsprat inte underhåller alla (hur man nu inte kan bli road av det?? haha) och det försöker jag väl i möjligaste mån undvika att prata om, men det är ju inte så kul att känna att kompisarna tycker att ens liv är ointressant överlag. Jag brukar le lite åt det faktum att de flesta av dem faktiskt kommer att sitta där och prata bajs förr eller senare, de också. :)

  SvaraRadera
 8. Om sisådär tre år kan du prata bajs med ungen din! Då kan ni skratta åt bajssnack tills ni nästan kissar på er. Det gör vi här hemma. Men nuförtiden är det inte jag som tar upp samtalsämnet - dedär tre-fyraåringarna är suveräna på såna diskussioner.
  :)

  SvaraRadera
 9. Herregud, jag är redan väldigt frispråkig när det kommer till bajs och sånt. Hur blir det då om jag skulle få barn? Haha!
  Jag känner dock ett par som skaffat en omplaceringshund (skällig och jobbig). Väldigt jobbigt tyckte jag när jag hälsade på senast och de sa något i stil med att nu har fina lilla hunden bajsat tre gånger idag. En gång hårt, två gånger löst.
  Måste man diskutera just hundars bajs, liksom?

  SvaraRadera
 10. Haha vi pratar inte om Alfreds bajs här hemma i alla fall;)

  SvaraRadera
 11. Haha, vi har det redan i familjen eftersom systerdottern haft lite problem och alla är väldigt intresserade av att hon ska bajsa. :) Just det, säger som Miss M, du är görsnygg på bilden nedan!!

  SvaraRadera
 12. Haha!!! Man pratar verkligen bajs mycket nu och blir stolt när bebisen bajsat osv. Sånt som folk utan barn hatar.

  SvaraRadera