onsdag 4 maj 2011

Ensamma hemma

Om det kändes tomt när vi hade sett klart Sons of anarchy var det ingenting jämfört med hur tomt det är här hemma sedan Niklas åkte till Norge. Han var hemma i sammanlagt sex veckor och han, Elly och jag fick drygt tre veckor tillsammans innan Niklas igår flög till sitt jobb i Norge.


Jag grät när han hade åkt och undrade hur i hela världen jag och Elly skulle klara oss själva i två veckor. Innan har hela den här lilla familjen gjort allting tillsammans, så det kändes jätteläskigt att behöva ta ansvar för Elly själv. Och hur skulle jag hinna med att ta hand om mig själv och hushållet när jag tillbringar så mycket tid i amningshörnan i soffan? Men vi tjejer har nu klarat oss själva i över ett dygn och vi har fått mat i oss, varit på BVC (där vi fick veta att Elly har gått upp drygt ett kilo sedan hon föddes), busat, skrattat, gråtit, bytt blöjor, promenerat, varit på lunch hos en kompis, haft en skaplig natt och inte låtit hushållet förfalla.

Det känns helt fel att Niklas inte är hemma hos oss längre, men vi ska nog klara det här, även om det troligen kommer att bli en del tårar framöver (jag är fortfarande ganska lipig).

12 kommentarer:

 1. Oh, the terror. Jag minns den där känslan när Hrönns pappa skulle börja jobba igen. Hjälp! Men det ordnade sig, såklart. Fast i ärlighetens namn tycker jag fortfarande att det är jobbigt om han åker bort ett par dagar.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår verkligen. Läskigt. Jag tyckte att det kändes piss när M gick tillbaka till sitt jobb och det är ju i stan. Men du. Säg till om du behöver hjälp/sällskap eller något. Anything! Jag gör det. Kram! och hoppas tiden bara *poff* också är maken hemma igen.

  SvaraRadera
 3. Åh fy, jag vet precis hur det känns. Jag fick tokpanik så fort Jesper skulle iväg och jobba, och då kommer han ju ändå hem samma dag. Jag tycker fortfarande att det är jobbigt faktiskt. Men när man är van vid att vara ett team så blir det ju ganska läskigt att plötsligt ha hela ansvaret själv. Men det där fixar ju du, det är jag övertygad om. :)

  SvaraRadera
 4. De här två veckorna kommer du och Elly att fixa galant! Utan tvekan. Men jag förstår tomheten och att det skrämmer ett slag. Men jag är inte ett dugg orolig för er. Annars får ni säga till så ska jag komma upp och underhålla er. Städa och diska ska jag nog också kunna hjälpa till med om det krisar.. :)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det där med att va ensam med Elly kommer du klara hur bra som helst :)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Du kommer klara det galant! Det vet jag =)

  SvaraRadera
 7. Bara ring eller messa om du behöver hjälp. Jag kommer över nästa vecka och leker med katterna. :)

  SvaraRadera
 8. Ni är tuffa & klarar er säkert jättefint!
  Men jag förstår att det måste kännas lite jobbigt speciellt nu när ni har vart & gjort allting tillsammans!
  Det var likadant för mig & min mamma när jag var liten, fast min pappa var tvungen att göra lumpen då!
  & vi klarade oss jättefint :)

  Min man brukar också kolla på Sons of Anarchy & han tycker också att det är tråkigt att de inte har gjort än ny säsong!

  Massa kramar till dig & Elly & katterna :)

  SvaraRadera
 9. Förstår att det måste vara jobbigt och otäckt att vara själv med henne för första gången men det kommer garanterat att gå helt galant och lite tårar får man fälla.

  SvaraRadera
 10. Du kommer att klara det bra,även om det kommer att bli jobbigt och ensamt ibland. Och när han väl är hemma får ni ju hela dagarna tillsammans, om jag har förstått det rätt. Ta vara på möjligheten att få en stund bara för dig själv när du kan,ibland räcker det med en timma och man orkar massor igen.
  Dessutom kommer du snart att känna en massa andra föräldrar, och då kommer du att ha fullt upp varje dag.

  SvaraRadera
 11. åh! jag hade också lipat ! det är ju så läskigt när det uppstår saker som man inte riktigt är beredd på, men du kommer att fixa det där galant! man har det liksom i sig som mamma :) kram

  SvaraRadera
 12. :/ Du kommer att klara det finfint och nu när du har mamma där så är det ju än bättre men oj vad jag lipade när Björn åkte tillbaka till jobbet. Ringde honom och tjöt i telefonen, gick inte alls. För att inte tala om första natten då han stannade i Sverige när han hämtade barnen och jag var tvungen att vara själv hemma. Gick inte alls! Men nu tycker jag det är rätt skönt faktiskt..haha..fast han åker ju inte till ett annat land veckor i sträck, det är en viss skillnad.. :) Men tänk vad glad du blir när han kommer hem! Kram

  SvaraRadera