tisdag 24 maj 2011

Faderskap

När jag läste att både Jos och Miss M har varit och gett pappor till sina barn, kom jag att tänka på att det är tryggt att vara gift; Niklas blev ju automatiskt Ellys pappa. Det är alltså inte någon myndighet som ifrågasätter att någon annan skulle ha gjort mig på smällen i juli förra året när vi gifte oss två veckor innan Elly föddes. Äktenskapet är alltså så präktigt att det täcker upp för tidigare utomäktenskapliga aktiviteter.

18 kommentarer:

 1. Ja tydligen, jag tyckte att det var ett konstigt uttalande. De flesta jag känner har faktiskt pojkar men jag skulle ändå inte säga att alla unga mammor får pojkar. :P Haha.

  SvaraRadera
 2. Precis som det ska vara. Logiskt och genomtänkt.

  SvaraRadera
 3. Helt rätt!

  svar: Det är nu min öppenvårdsmottagning som jag blir utskriven ifrån.. har nu jour dygnet runt genom telefon, detta kommer också försvinna.. Så då står jag själv. Men det ska väl ordna sig :)

  SvaraRadera
 4. haha du är så smart och rolig och du lägger märkte till så mycket underhållande detaljer i vardagen som många lätt missar. bästa bloggen

  SvaraRadera
 5. Ja, Berlin is very nice! Och barnvänligt!

  Jo, det är en superrolig hobby och rita/måla/teckna är ju min favoritsysselsättning. Men jag hinner inte så mycket nuförtiden, med en tjej som kräver uppmärksamhet 24/7 och somnar elva på kvällarna. ;)

  SvaraRadera
 6. Det där är helt bisarrt! Att man (eller vi iaf) dessutom behövde 3 vittnen som skulle skriva på osv. Herregud, titta på min unge - hon är ju för fan rena rama kopian av sin far.

  Och visst är det så att vi som inte lever i äktenskap är de enda som kan tänka oss att vara otrogna. Möhöhö!

  SvaraRadera
 7. Ja, jo kanske att det känns lite konstigt. Men jag är så nöjd med min lilla T att det är helt ok ändå :) Svårt att sakna nåt man inte visste fanns eller vad man ska säga.

  Ja, jag håller med. Så nu har jag tagit på henne en BLÅ Snobben pyjamas. Undrar om hon får men för livet nu. Jag menar vi kan ju faktiskt ha alla möjliga färger på våra kläder och det ses ju inte som nåt konstigt. Märkligt att det ska ses som annorlunda på barn.

  Tycker att det är märkligt att vi som inte är gifta måste fylla i de där papprena...och varför inte göra det direkt på bb i så fall?

  SvaraRadera
 8. Sv, haha ja var ju gör bra, så sitter o gör en liknande men mer "hemmagjord"

  SvaraRadera
 9. Jag tänkte också på det där när vi skulle fixa faderskapet, vad är det som säger att den man är gift med är pappan till barnet?

  Jag tycker det är superskönt med egentid och tog min första ensamma promenad när Charlie bara var en vecka. Det blv inte långt för kroppen orkade inte, men jag var borta i kanske 20 min i alla fall :)

  Ja, jag har funderat på det där med förlossningen, om jag ska prata med dem eller så, men vi får se... Det börjar ändå kännas bättre nu, jag har liksom hunnit bearbeta det nu, även om det är jobbigt ibland.

  SvaraRadera
 10. Ja, jisses vilken stenålder det är ibland. Tycker det nästan borde kännas lite kränkande att stå där och intyga att ja, man har legat med varandra och nej, man har inte varit otrogen..Kanske bäst att gifta sej när det blir dags med andra ord...haha

  Ja, det är sjukt jobbigt att veta att det inte kommer och finnas där som ett tredje hem, huset.

  Men till dej kan jag säja vad jag pysslar/jobbar med:) Jag vill bara inte slå på stora trumman än. Jag håller på och bygger upp mitt eget lilla klädmärke. Kanske som hobbyprojekt, kanske mer :) Vi får se!

  SvaraRadera
 11. Nu blir det OT, men det är lättare att jag svarar dig här än på min egen blogg :)

  Jag blev inte skrämd...jag tycker det är rätt skönt att någon berättar hur det faktiskt kan vara så man inte är helt ovetande om man skulle hamna där. Det är ju det som känns lite läskigt för mig, man kan läsa en massa om det, men det är svårare att hitta någon som berättar om det "på riktigt". Det är ju liksom inte det man lägger fokus på.

  Och roller derbyn...jag har inte hållt på så länge, började i september. Det går halvfort framåt, vi har ju tyvärr ingen egen tränare i Gbg utan förlitar oss på varandra och ev. gästtränare. Men roligt är det! Ny try-out den 18e juni om jag inte minns helt fel!

  SvaraRadera
 12. SV: Jamen precis, det är ju så det bör vara. Det handlar ju inte om att utesluta någonting, min kille har flera blåa plagg och blåa nappar, och kläder med bilar på - alltså stereotypiska pojksaker. Hade han varit en flicka skulle det bli en del klänningar också. Men det handlar ju liksom inte om det, att jag enbart skulle klä Frank i rosa och blommigt för att revoltera och visa någon slags ståndpunkt, jag blandar och erbjuder alla färger och mönster.

  Det är så himla skönt att läsa om fler med samma (sunda) inställning iallafall, det ger mig lite hopp om att vi kommit längre. :)

  SvaraRadera
 13. Jag vet, vår förstfödde hann med tre efternamn inom loppet av några veckor ;-) Sedan är det ju så krångligt med gemensamma ägodelar och sånt där...

  SvaraRadera
 14. Gör ett nytt försök, något som blir fel när jag försöker publicera kommentarer..

  Det är verkligen ett underligt system det där med faderskapet när man inte är gift. Och ganska otäckt eftersom både pappan och barnet riskerar att hamna i en enormt maktlös situation om något skulle hända mamman under förlossningen eller den närmaste tiden därefter. Tydligen är det inte helt ovanligt att vårdnaden går vägen över mammans föräldrar. Skrämmande är det också att jag tror att många med mig inte hade en aning om att det går till såhär förrän man själv är gravid. Jag trodde barnmorskan skämtade när vi väntade Milo och gav oss information om detta och rekommenderade att boka en tid innan barnet fötts.

  SvaraRadera
 15. Ibland är sverige ett tokigt land med märkliga bestämmelser - men inte tokigare än många andra länder som tur är.

  SvaraRadera
 16. Ja, det är konstigt det där. För mig och Mats blir det en tur för att skriva på faderskapet när Bäsen kommit till världen.

  SvaraRadera
 17. Ungefär som vid adoption att man måste vara gift. Som om det skulle garantera ett långt och lyckligt förhållande och att vi är tillsammans för tid och evighet.

  Fast det har väl att göra med arv och sånt också.

  SvaraRadera