söndag 26 juni 2011

Egentid

Jag är inte så van vid egentid. Så igår när Niklas tog med Elly ut på en promenad och jag fick en stund för mig själv här hemma visste jag inte riktigt vad jag skulle ta mig för. Jag började med att äta en kaka och dricka sojamjölk direkt ur paketet, inte för att jag brukar inta drycker på det sättet, men jag tänkte att det var lika bra att passa på att vara lite busig och oansvarig. Light-versionen av busig kanske bör tilläggas. Därefter gick jag runt ett par varv i lägenheten och tyckte att allt såg lite annorlunda ut när Elly inte var här. Jag kom under tiden på att det här var ett utmärkt tillfälle att ägna mig åt mitt utseende, så jag färgade ögonbrynen, målade tånaglarna och sminkade mig. När jag sedan borstade håret tyckte jag att det räckte med egentid och just då kom Niklas och Elly hem.

Jag kan inte påstå att egentid är något jag saknar, jag är så van vid att jag och Elly nästan sitter ihop, så när jag är ifrån henne känner jag mig lite tom och halv, men jag vet ju att det är bra för oss båda att komma ur det här symbiosliknande tillståndet ibland. Och inte minst kan Elly och Niklas behöva få umgås lite utan mig.

11 kommentarer:

 1. Vad härligt ändå att känna att det räcker efter en timme eller två! Måste ju vara precis så det ska kännas.

  sv: Och ja, den där chilisåsen var det sjukaste jag varit med om! Tog en milimeter på mitt finger och kastade mig sedan på kylskåpet och halsade mjölk direkt ur paketet.

  SvaraRadera
 2. Känner precis samma sak. Kommer liksom inte på något att göra när jag väl får den där efterlängtade egentiden.

  SvaraRadera
 3. tack för grattis! :)

  jag tycker det är skönt med lite egen tid, för jag får väldigt lite gjort när henry är vaken. han äter så långa perioder, ibland typ 3-4 timmar i sträck. han är liksom indoktrinerad på att det är mat som gäller när han är nära mig, men hos sin pappa kan han ligga lugnt utan att skrika efter mat... orättvist... :)

  SvaraRadera
 4. Jag behöver verkligen egentid. Brukar passa på att bada eller duscha länge och sedan bara sitta på arslet och göra INGENTING. För det är liksom enda chanserna som ges till just den sysslan nu för tiden..

  Jaha, då hade vi varit grannar om ni bott kvar. Vi bor på Gröna gatan nämligen :-)

  SvaraRadera
 5. wilbur också :) han har blivit riktigt stark i benen och kan sparkas så att det gör ont :) haha

  SvaraRadera
 6. Egentiden ja! Ibland kan jag känna att jag vill va själv 5 minuter men sen räcker det, älskar ju att vara med min Elsa! Dessutom hinner jag allt iaf! men såklart viktigt att de får vara själv med papporna sina, det är ju de de ska linda runt lillfingret när de blir större ;)
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Nu har inte jag barn själv så jag är ingen expert men jag inbillar mig att det är bra att ha lite egentid här och där. Dels för att pappan ska få egentid men även för att vänja mamman. Om så bara en halvtimme. Mer att man inte börjar med lång tid första gången..

  SvaraRadera
 8. Eftersom jag är ensam så får jag egentid mest om kvällarna när barnet sover, p ådagarna när han sover brukar jag ligga en stund på soffan alternativ så förflyttar man sig ju ute. Så mellan typ 20 och midnatt är min egentid. Det blir mycket tv...

  SvaraRadera
 9. Låter som du hade precis lagomt mycket ensamtid, blir det för mycket/litet så är det bara tråkigt. Men du hann ju med rätt mycket. Bus-Fia! ;)

  SV: ang chokladen så saknar jag den nästan inte alls. Har varit allergisk i tio år så nu har man nästan glömt bort hur det smakar. Jag går lös på frukt och nötter istället ;)

  SvaraRadera
 10. Visst behöver man egentid, dock irrar jag runt som en yr höna när jag är ute själv haha :) Man känner sig halv det håller jag med om!

  SvaraRadera
 11. Jag är som dig, det är skönt med en liten stunds egentid, men går det för länge känns det som att det saknas något. Tror att det kommer att dröja innan Vilja är borta längre stunder från mig.

  SvaraRadera