onsdag 1 juni 2011

En liten fråga:

Är det någon som vet om ens hårfärg kan förändras efter en graviditet? Mitt (röd)blonda hår har nämligen blivit RÖDblondt sedan Elly kom och det brukar i vanliga fall bli ljusare så här års. Eller är det kanske min stigande ålder som gör att håret har börjat mörkna?

16 kommentarer:

 1. Åldern ändrar ju hårfärgen, men tror nog mycket att en graviditet med kan hjälpa till med den biten då mycket av ens hormoner ändras.

  SvaraRadera
 2. Jag vet att man kan få lockigt hår av en graviditet! =) En mycket bra fördel skulle jag vilja säga...jag som inte kan önska mig annat i hårväg. Men alla kan inte skryta med fina lockar...om man inte blir preggo..kanske värt att testa? Eller satsa på 80-tals permanent? Hm.

  SvaraRadera
 3. Är hormoner inblandade så kan vad som helst hända. Och allt är såklart normaaalt.

  (Fast det vanligaste är nog att man får grått hår av att bli förälder. Höhöhö.)

  SvaraRadera
 4. Haha..du, det är normalt.
  Jag är väldigt mörk i håret nu och är ljus annars men innan graviditeten så blev jag typ nästan gråhårig..blev mer rödlätt i håret också. Så Ja, det är normalt..igen.. ;)

  Jäkla kärring säger jag..hon är en h ä x a och det skäms jag inte för att säga.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte varit preggo men många jag känner säger att de både får annan hårfärg och kvalitet efter graviditet!

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är det så. Spännande att åka tåg ensam med vagn och bebis! Hoppas att det går bra! :)

  Ja, jag vet ju iofs inte om mitt blir godkänt ännu. Kan återkomma i den frågan. Men det stod på pappret att man kunde ta med digitalkamera och så stod det att måttet mellan ögonen skulle vara si och så. Så Martin ordnade det och printade ut det.

  SvaraRadera
 7. har hört att kvalitén på håret kan ändras men inte färgen. men allt är väl möjligt :)

  SvaraRadera
 8. Jo, men det tror jag nog att det kan. Jag vet iaf att min mamma var ganska ljusblond innan jag föddes och därefter blev det mörkblont mot lite brunaktigt.

  SvaraRadera
 9. Absolut att det kan ändras! Det är massa saker som händer när hormonerna får riva omkring fritt i en under en graviditet :) Min mor fick pollenallergi direkt efter att hon fick min lillebror.. Då är det en bagatell med lite annan hårfärg ;) Kul med förändring vettja! :D

  SvaraRadera
 10. Haha, det verkar så himla spännande att bli gravid - lika många berättelser som "vad som händer" som det finns gravida kvinnor ju.

  Hoppas att mina hormoner kör på med lockigare, glansigare hår och cravings efter enbart grönsaker (e-hec-fria) den dagen jag blir preggo.

  SvaraRadera
 11. Det tror jag nog! Mitt hår gick ju från spikrakt till vågigt/lockigt till exempel. :)

  SvaraRadera
 12. JOpp det kan det, det kan även bli lockigare eller rakare beroende på hur kroppen reagerar på hormonerna :-)

  kram

  SvaraRadera
 13. Jag vägrar att skylla på stigande ålder, och skyller nu mera ALLT på min graviditet ;)

  SvaraRadera
 14. Eftersom jag aldrig varit gravid, men ändå fått mörkare hår de senaste åren (ironin i att färga håret mörkare när jag sen efter att inte ha färgat håret på ett år märker att det nästan är så där mörkt av sig själv). Skyller tyvärr på stigande ålder för egen del, haha.

  SvaraRadera
 15. Okej, inser att den där kommentaren är helt rubbat formulerad (för att jag ändrade om och skrev annorlunda), men det ser ju illa ut att ta bort, redigera och skicka igen, så det får stå kvar (vuxet!). Tänker att du förstår vad jag menar ändå.

  SvaraRadera