onsdag 8 juni 2011

Om att lyssna på musik the good old way

Efter att ha bott i den här lyan i tre månader har jag äntligen, äntligen kopplat in stereon i vardagsrummet. Åh, vad jag har saknat den! Visst, jag har lyssnat på Spotify i datorn, men det är inte samma sak, dels blir det inte samma upplevelse när ljudet kommer från en liten Macbook och dels så föredrar jag faktist att lyssna på skivor.

När jag ska lyssna på musik vill jag välja ut en skiva i cd-stället, en riktig skiva med konvolut, en skiva som jag har köpt. Spotify tycker jag kan vara bra om jag vill lyssna på listor, även om listorna aldrig blir lika roliga som blandbanden var, om jag är nyfiken på ett band eller om jag bara gillar vissa låtar med ett band och därför inte känner något behov av att äga skivan. Annars tycker jag nästan att Spotify gör musiken lite för lättillgänglig ibland. Jag minns när jag fortfarande bodde i Jönköping och hade börjat lyssna på synth. Det fanns ingenstans i min hemstad där jag kunde få tag på synthmusik om jag ville ha något mer obskyrt än Depeche Mode och Kraftwerk. Räddningen var Göteborg. Jag åkte ofta hit på loven och gick på Bengans och Skivhugget i timmar, letade upp de skivor som fanns med på mina vill-ha-listor, provlyssnade och köpte. När jag kom hem hade jag en massa ny musik att lyssna på, musik som jag i många fall hade längtat i månader efter att kunna lyssna på. Och den känslan kan jag ibland sakna nu för tiden när all musik finns endast ett par klick bort.

9 kommentarer:

 1. Vilken nostaligi! Blandebandens tid var fina tider det! Minns hur man kunde sitta i timmar vid radion bara för att vara redo att trycka på rec när ens favoritlåt kom.
  Jag är inte heller något större fan av spotify, utan föredrar skivor. Jag och M hade som plan att köpa en skiva varje månad men det höll inte särskillt länge tyvärr. Tycker att det känns mer rätt ätt stödja de band man gillar genom att faktiskt köpa skivan, sen är det fint att ha i framtiden när kidsen blir större så de får lyssna på vad mamma och pappa lyssnade på. =)

  SvaraRadera
 2. Mer synth-nostalgi tack! Älskar!

  SvaraRadera
 3. Håller helt med, det är inte alls samma sak!! Vi körde också vinylskiverejset hemma för inte så länge sen, njöööööt gjorde vi med 70,80-tals i främsta rummet just den dagen ♥

  Helgen var helt enkelt MAGISK ♥♥♥

  kramkram

  SvaraRadera
 4. Håller verkligen med dig! Vi köpte ju en vinylspelare nyligen och började köpa vinylskivor - vilken fantastisk känsla! Spotify är grymt att ha, men inte som enda musikkälla. Håller helt med om att det blir FÖR lättillgängligt där, för lätt att byta låt etc.

  Kommer du förresten från Jönköping? Det gör mig sambo också. Inte världens mest spännande sammanträffande kanske, men ÄNDÅ ;)


  Och ja, salmiakchoklad är ju världens godaste, älskar kombon sött och salt. Jag saltar till och med på glass..

  SvaraRadera
 5. Här är det alltid spotify som gäller

  SvaraRadera
 6. Det är verkligen en speciell charm med Cd-skivor. Ibland önskar man att allt inte var så elektroniskt.. Som du säger, musiken är lite för lättillgänglig.

  SvaraRadera
 7. håller med dig i vartenda ord!

  kan även sakna den tiden är man suktade efter nya OKEJ eller annan tidning och de nyheter som fanns där om kändisar favvobandet eller tvserien var de enda nyheter man kunde få, inget googlande inga skvallersidor inga fanpages.

  puss finis

  SvaraRadera
 8. Haha ja eller hur! Magen la sig som en kula/hängbuk liksom :) Ser fram emot att stärka upp den igen!

  SvaraRadera
 9. Jag minns blandbanden - nostalgi =)
  Jag skulle vilja ha en vinylspelare för vinylskivor tycker jag om. Har ett gäng i förrådet någonstans som bara ligger. Det vore kul om jag kunde plocka fram dem någon gång i framtiden och lyssna.

  SvaraRadera