tisdag 26 juli 2011

Att rulla fram på bambiben

Igår åkte jag rullskridskor för första gången sedan jag var liten. Jag gick till Slottsskogen i mina converse med mannen och barnet och när det hade slutat att slutta nedåt satte jag mig på en bänk och satte på mig mina flames-försedda rullskridskor. När jag med hjälp av Niklas reste mig fick jag svindel. Sedan blev jag stående i några ögonblick innan jag med ena handen på Niklas och den andra på barnvagnen började stappla framåt.

Eftersom jag vill börja med Roller Derby tänkte jag att det kunde vara bra att smygträna lite innan jag går på try out för att inte göra bort mig helt och det visade sig vara ett smart drag. Det var svårare än jag hade föreställt mig och det dröjde en bra stund innan jag vågade släppa taget om Niklas hand eller vagnen och åka själv. När jag väl hade kommit så långt kändes det dock riktigt lovande, förutom när jag åkte över små kvistar eller stenar eller när jag skulle stanna. Och framför allt var det himlans roligt!

11 kommentarer:

 1. Åh! Jag är sjukt sugen på rullskridskor, åkte det överallt när jag var omkring 16 och var en riktig baddare på det.
  Så testade jag för några år sedan och insåg rätt omgående att det då rakt inte är som att lära sig cykla, värre än bambi på hal is var jag.
  Men nu har jag så smått börja fundera på att återuppta det igen då det visat sig att det finns himla bra vägar att åka på häromkring. Sjukt bra träning är det ju samtidigt som det är himla skoj (när man väl får in snitsen). Win Win på den!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad cool du är!! Rollerderby, det vore nåt! Ser så coolt ut. Men jag är lite osäker på vad det egentligen är... hm..

  SvaraRadera
 3. Tjoho! Roller derby FTW!

  SvaraRadera
 4. Jag har faktiskt aldrig testat det. är nog lite rädd för att bryta ben och armar hahhaa

  SvaraRadera
 5. Vad modig du är! Jag hade nog aldrig vågat släppa taget.

  Känns helt underbart att det är klart med huset nu :)

  SvaraRadera
 6. Åå vad roligt!!
  Jag vill så börja åka skateboard men har så dålig balans.

  SvaraRadera
 7. Åh, du hade nog passat med Roller Derby tror jag. Du lär dig snart tror jag. Jag skulle alrig våga eftersom att jag vägrar ramla... Det är nog lite svårt att få till det då tror jag :)

  SvaraRadera
 8. Wooohooo för Roller Derby! Det verkar vara så sjukt kul! Har en gammal klasskompis som är med. Hennes bilder på Fejjan lockar som attan, vill också! Men jag har nog samma problem, har inte åkt på minst 10 år. Jag var duktig en gång i tiden, nu ser jag nog mest ut som bambi på den frusna sjön.

  SvaraRadera
 9. Kan lova dig att det var gött i vattnet. Alldeles ljummet på sina ställen och svalare på andra. Härligt!

  SvaraRadera
 10. jaaa, börja med roller derby och hör av dig om det är nåt att ha! verkar himla kul.

  SvaraRadera
 11. Klart du inte kommer göra bort dig! Jag kan f ö fortfarande inte åka ordentligt utomhus, det vibrerar för lustigt i fötterna. Tur för mig att vi oftast kör inomhus :)

  SvaraRadera