söndag 24 juli 2011

En helt vanlig, men samtidigt väldigt ovanlig lördag

När jag vaknade till de hemska nyheterna igår och satt och småsnyftade till morgonnyheterna, trodde jag att hela dagen skulle gå åt till att känna mig ledsen för alla som har drabbats av tragedin i Norge. Sedan tänkte jag att jag lika väl kunde varva tankarna på att alla de där ungdomarna är någons barn med att försöka uppskatta några små saker lite extra. Som att:

 • Gång på gång titta till Kiddo som för första gången tog en liten lur i sin spjälsäng, i sitt eget rum och varje gång bli lika glad att hon andas, att hon finns

 • Göra en liten poppig lista på Spotify och lyssna på den medan jag gjorde amerikanska bananpannkakor (tack för tipset Maria!) och äta dem med lite grädde blandat med frysta blåbär och hackad mandel
 • Ta på mig en somrig klänning och sandaler, ge mig ut på en långpromenad med barnvagnen och njuta av solen, för att bli överraskad av åska med tillhörande skyfall. Och att småspringa hem i regnet och känna att ett sommarregn kan vara så uppfriskande (trots bäbis i vagnen som inte delade denna känsla och protesterade högljutt) • Avsluta kvällen med att sitta i soffan, äta nybakade godsaker, lyssna på Amy Winehouse och tänka att man helt enkelt får göra sitt bästa för att leva lycklig i en sjuk värld

8 kommentarer:

 1. Vilka sköna sovtider ni fått in! Så skönt med sammanhängande sömn. Liam sov faktiskt från 20-04 inatt sammanhängande! Synd bara att jag själv fastnade framför en konstig film och somnade vid 00, jaja, så kan det gå:)

  SvaraRadera
 2. Bra gjort en dag som gårdagen tycker jag. Att promenera i regnet är ganska skönt faktiskt. Jag har också ett recept på knäckig rabarberpajen och den är så snuskigt god.

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt inlägg! Och du gjorde dagen till en fin dag.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Tänkte precis som du, att man får försäka ta vara på allt man har och som betyder något i denna sjuka, sjuka värld =/
  Blir för övrigt lika glad när lillan andas och lever, mitt barn, mitt allt <3

  SvaraRadera
 5. Det låter som en riktigt härlig dag! Vad roligt att du gjorde pannkakorna, det är så himla gott med sådana ibland. Tyvärr blev det inga med banan hos oss eftersom Gustav inte gillar det.. ;)

  Ja nog krävs det planering med en liten en, och allt tar längre tid än man tänkt sig! :) jag tycker det är så himla roligt med smink, och särskilt ögonskugga. Förr sminkade jag mig väldigt ofta, men nu är det oftast bara lite mascara så nog känns det lyxigt när man lägger en ordentlig make up! :)

  SvaraRadera