måndag 11 juli 2011

Fotoappar för ifån-fånen del I

Jag gillar att fota. Mig själv, Kiddo, andra jag tycker om, katter och roliga/söta/fina/knäppa saker. Jag är dock lite för lat för att ha med mig min kamera hit och dit, så det blir mest att jag fotar med iPhonen som jag ju alltid har med mig. Och iPhonebilderna blir så mycket roligare om jag fixar till dem lite med hjälp av fotoappar, och nu tänkte jag göra som Mirijam och tipsa om mina favoriter! 


Det här är originalbilden.

 Camera+ är enkel att använda. Du laddar upp eller tar en bild och kan sedan välja mellan olika "scenes" för att fixa till bilden efter olka typer av motiv, så som mat eller porträtt. Därefter väljer du ett snyggt filter och en fin ram.

 Lo-mob: Ladda upp en bild och det kommer upp en rad förslag på olika kombinationer av filter och ram, de flesta retrobetonade. Sedan är det bara att välja och vraka och om du gillar filtret men inte ramen, kan du enkelt klicka bort den och vice versa.


 Instagram är inte bara en vanlig foto-app, utan även ett community där användarna kan följa varandra, gilla och kommentera bilder. Du väljer dock själv om alla ska kunna se dina bilder eller om de bara ska visas för personer du har godkänt. Appen är väldigt enkel; du tar eller laddar upp en bild och väljer sedan ett filter. Om du vill kan du även skriva en kommentar och geotagga bilden.


Film lab tycker jag är bäst om jag vill få till snygga bilder i svartvitt eller sepia. I den här appen ska det föreställa att du väljer en gammeldags filmrulle till din bild, fast det blir ju som att välja ett filter. Du kan även fixa till ljus, skärpa m.m.


SuperPopCam: switcha mellan de olika filtrerna, se vilket som gör motivet snyggast, knäpp och spara. Eller ge en bild från ditt album ett filter som Cherry pie, Violet eller Lemonade.


Snapbuckets nackdel är att den är lite seg, men annars är den kul att använda eftersom du dels kan välja ett litet färdigt kit till din bild, eller så kan du välja filter, effekt och ram manuellt.


Pictureshow är min absoluta favorit! Det finns många snygga filter att välja mellan, det går att justera färg, ljus m.m. och det finns flera fina ramar. Dessutom är den smidig att använda om du vill göra flera bilder i samma stil eftersom bilden du laddar upp först visas med samma redigering som föregående bild.

Jag kan tillägga att några av apparna jag använder är gratis, medan andra kostar lite. Med flera av dem går det att ladda upp bilden direkt till exempelvis Twitter eller Facebook, smidigt! Jag har så många fotoappar att det får bli (minst) ett sådant här inlägg till och om någon har något bra tips på app tas det gärna emot!

10 kommentarer:

 1. Så enkelt att göra läckra bilder.

  SvaraRadera
 2. Nu har man ju ingen i-phone men jag uppskattar iallafall bildkavalkaden på den underbart söta ungen :-)

  Ja! Gå och dansa salsa! Jätteroligt med sällskapsdans för en gångs skull. Jag gillade det jättemycket (fast har fortfarande ont i kroppen...haha)

  SvaraRadera
 3. fasiken, jag måste skaffa en iphone. har en android och det finns inte alls lika många bra fotoappar till dem. inte vad jag vet i alla fall...

  tack för krya-på-dig!

  SvaraRadera
 4. Superkul med tips på fotoapar! :) det är ifrån dig jag blivit inspirerad till att fixa till bilderna i iphonen och jag använder Instagram och Pictureshow som jag sett att du använder! :)

  SvaraRadera
 5. Har du testat Puribooth? Hur kul s helst!

  SvaraRadera
 6. Hurra, härligt inlägg! Så himla bra att tipsa varann! Jag älskar camera bag, kostar kanske 15 kronor, men väldigt fina filter att välja mellan.

  Gillar också photoshop-appen där man kan redigera lite basicgrejer, samt infinicam som är som camera bag fast med fler filter.

  Och såklart Hipstamatic, klassikern! Skitsnygga bilder, men det jag inte gillar med den är att man måste välja film och ram innan bilden kan tas, man kan inte välja och vraka i efterhand. Stor minus.

  Har en som heter retroCamera också ser jag, men den har jag i princip aldrig använt, har glömt bort den. Ska testa lite och återkommer om den råkar vara fantastisk. :)

  SvaraRadera
 7. Tack för tipsen, tror inte jag har alla de apparna men de flesta i alla fall. Det är typ det enda jag i princip leker med i iphonen med olika kamera appar. Super kul är det:)

  SvaraRadera
 8. Bra tips här! Diggade SuperPopCam, skitsnygga bilder!

  SvaraRadera
 9. Nu är jag ju visserligen kameranörd deluxe men jag kärar ner mig i alla foto-appar som finns. Har inte en Iphone utan vanlig android och vill tipsa om Vignette. Finfin och finns som betal såväl som gratis

  SvaraRadera